Franța va face tot ce este necesar pentru a se asigura că multinaționalele plătesc taxele corect și nu intenționează să negocieze un acord cu Google referitor la impozitele pe care compania este acuzată că a evitat să le plătească, așa cum au făcut autoritățile britanice, a declarat ministrul francez de Finanțe Michel Sapin, într-un interviu pentru Reuters.
"Noi nu facem acorduri ca Marea Britanie, aplicăm legea", a afirmat Sapin.
Totodată, ministrul a spus că investigațiile privind nivelul taxelor plătite de companiile multinaționale s-ar putea extinde după ce, săptămâna aceasta, autoritățile franceze au percheziționat sediile Google și McDonald
În februarie, surse oficiale franceze au anunțat că Franța vrea să recupereze taxe de circa 1,6 miliarde de euro de la Google, compania fiind criticată dur în mai multe state pentru metodele prin care evită plata unor impozite.
CITEȘTE ȘI Utilizatorii de computere din România folosesc software nelicențiat la cote alarmante - studiuMarți, autoritățile franceze din domeniul fiscal au efectuat percheziții la sediile Google din Franța, ca parte a unei anchete legată de acuzații de fraudă fiscală.
La începutul anului, Google a acceptat să plătească 185 de milioane de dolari autorităților din Marea Britanie, reprezentând taxe și dobânzi aferente perioadei 2005-2015, pentru soluționarea unei dispute referitoare la nivelul impozitelor achitate de companie. De asemenea, Google s-a angajat să plătească anumite taxe pentru veniturile obținute de la agențiile de publicitate din Marea Britanie, ceea ce va majora nivelul plăților efectuate de companie către statul britanic.
Acordul cu autoritățile britanice a fost puternic contestat, multe voci afirmând că suma este insuficientă comparativ cu taxele pe care gigantul american a evitat să le plătească.
Luna aceasta, și Fiscul românesc a anunțat că investighează Facebook, Google și alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România.