Compania AROBS Transilvania Software, controlată în proporție de 90% de omul de afaceri Voicu Oprean, a preluat Nordlogic, grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea și Seattle, SUA.
În urma finalizării tranzacției, AROBS își va extinde echipa din cadrul diviziei de Software Services prin integrarea a peste 60 de programatori, testeri și consultanți în dezvoltare software. Grupul AROBS își va consolida, astfel, prezența la nivelul regiunii Transilvania și în vestul României, precum și în America de Nord.
"Suntem încântați că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS și să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, și anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internațional al industriei de IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei și Ovidiu sunt doi antreprenori excepționali, cu care împărtășim aceeași viziune cu privire la potențialul de creștere și dezvoltare al Nordlogic. Această tranzacție este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am reușit să realizăm trei tranzacții, dar vom continua să căutăm și să identificăm noi oportunități, respectiv companii care pot diversifica activitatea noastră și care își doresc să se dezvolte alături de noi”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.
Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum și finanțare bancară.
Nordlogic a fost fondat în anul 2006, în Cluj-Napoca, de doi antreprenori români, Andrei Olariu și Ovidiu Codreanu, foști colegi de liceu și facultate. De-a lungul celor 17 ani de existență, Nordlogic a dezvoltat și implementat aplicații web și cloud, precum și software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienți locali și internaționali din Europa, Marea Britanie, Israel și SUA. Clienții Nordlogic activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizații non-profit, etc.
În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu Codreanu (COO) și Ciprian Sorlea (CTO).
Recent, AROBS a devenit și primul unicorn în lei din IT-ul românesc, având o capitalizare bursieră de peste un miliard de lei, la doar o lună distanță după ce acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma încheierii celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane de lei.
Aceasta este cea de-a treia tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe Bursa de Valori București, după achiziționarea Berg Software Timișoara la finalul anului 2021 și Enea Software Development Services din aprilie 2022. Totodată, este cea de-a șaptea tranzacție realizată de companie în ultimii patru ani.
AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.
Cu aproape 500 de angajați în România, compania și-a majorat anul trecut cu 9,56% cifra de afaceri, la 169,32 milioane lei, de la 154,54 milioane lei în anul 2020. AROBS Transilvania (AROBS) a realizat în 2021 venituri din exploatare de 172,52 milioane lei, de la 157,00 milioane lei în exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, câștigul pretaxare EBITDA a urcat cu 2,32%, la 47,99 milioane lei, de la 46,90 milioane lei.