Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a redus în primele 3 trimestre ale anului cu 70,34% câștigul pretaxare EBITDA individual, la 3,63 milioane lei, de la 12,24 milioane lei din perioada similară a anului trecut.
IAR Brașov a realizat în primele 9 luni din 2024 o cifră de afaceri netă de 293,77 milioane lei, cu 18,32% mai mică decât cea de 359,68 milioane lei din perioada similară a anului trecut.
Fabricantul de utilaje Comelf și-a majorat în primele 9 luni ale anului 2024 cu 13,42% câștigul pretaxare EBITDA, la 15,41 milioane lei, de la 14,81 milioane lei în perioada similară din 2023, însă la nivelul profitului net înregistrează un ușor declin.
Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc și benzi transportoare Artego a coborât în primele 9 luni din 2024 cu 13,94%, la 107,93 milioane lei, de la 125,41 milioane lei în exercițiul financiar precedent.
Producătorul de instalații industriale AAGES raportează pentru primele 9 luni ale anului 2024 o majorare cu 42,01% a cifrei de afaceri nete, la 39,33 milioane lei, de la 31,85 milioane lei, în perioada similară a anului trecut. Profitabilitatea a urcat într-un ritm chiar mai accelerat.
Meseriașii sunt azi foarte căutați, iar, în contextul deficitului de personal calificat, angajatorii sunt dispuși să ofere salarii atractive pentru a atrage și reține specialiști.
Statul trebuie să prezinte Comisiei Europene până la jumătatea anului viitor așa-numitul Plan Național Social pentru Climă (PNSC) al României, ce trebuie să cuprindă măsurile gândite de autoritățile de la București pentru sprijinirea persoanelor și firmelor vulnerabile la viitoarele scumpiri ale carburanților auto, precum și ale gazelor naturale utilizate la încălzirea locuințelor, determinate de introducerea din 2027 a taxării emisiilor de carbon din sectoarele clădirilor și transporturilor.
Accizele la băuturi spirtoase, vinuri spumoase și alte tipuri de băuturi alcoolice vor crește anul următor cu 4,4%, iar în 2026 cu 5%, după un calendar prestabilit, care va înlocui actualul mecanism de indexare cu inflația, prevede un proiect publicat astăzi de către Ministerul Finanțelor. Această modificare, similară celei introduse recent la acciza pentru bere, a fost cerută insistent de către companiile din domeniu, care doresc mai multă predictibilitate în ce privește acciza. De asemenea, proiectul prevede că ANAF poate înregistra fiscal la solicitarea unui notar public o persoană nerezidentă care nu deține cod de identificare fiscală.
Volumul spațiilor logistice și industriale închiriate în primele nouă luni ale anului a totalizat circa 575.000 metri pătrați, reprezentând o scădere de 20% față de perioada similară a anului trecut.
Ministerul Finanțelor pregătește stabilirea unui calendar clar de creștere a accizelor la băuturile spirtoase, în locul actualului mecanism de ajustare a accizei care ține cont de inflație, similar cu schimbarea operată la acciza pentru bere, au declarat surse pentru Profit.ro.