Turcia va avea nevoie de investiții publice și private de 108 miliarde de dolari, deoarece își propune să își mărească de patru ori capacitatea de producție de energie eoliană și solară, la 120.000 MW până în 2035, a declarat ministrul Energiei, Alparslan Bayraktar, transmite Reuters.
Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, al cărui acționar majoritar indirect este familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana (actual Lion Capital), a încheiat un nou parteneriat pe piața europeană, acum cu operatorul național polonez de transport al energiei electrice, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, pentru realizarea unei noi linii de înaltă tensiune, pe teritoriul Poloniei.
Operatorul de distribuție Delgaz Grid, una dintre subsidiarele românești ale grupului german de energie și utilități E.ON, a operaționalizat o nouă rețea de distribuție a gazelor naturale în județul Harghita, în localitățile Remetea și Sineu.
O direcție a ANAF a scos la licitație un contract pentru achiziția unui sistem fotovoltaic, care să fie montat pe acoperișul unuia dintre sediile Fiscului din Iași, potrivit documentelor analizate de către Profit.ro. Astfel, ANAF ar urma să cheltuiască 120.000 de lei pentru un sistem de panouri cu o putere de 28,32 kw. Pe de altă parte, tot ANAF, printr-o altă direcție, a scos la vânzare un sistem de panouri fotovoltaice (cu un post de transformare) la un preț de 208.400 lei.
Vremea friguroasă, cel puțin pe timpul nopții, când temperaturile au coborât și sub zero grade, au făcut ca, începând din acest weekend, pentru prima dată în această toamnă, consumul de gaze să depășească producția internă, furnizorii apelând la gaze din import, pe lângă cele extrase din depozite, pentru a acoperi cererea în creștere.
Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică elenă, la care statul este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, și care a preluat anul trecut operațiunile și activele din România ale italienilor de la Enel, iese din nou pe piețele de obligațiuni, acum cu ținta de a atrage 500 de milioane de euro.
Electrica va garanta un credit la termen, în sumă de până la 200 milioane euro, pe care sucursala Distribuție Energie Electrică România îl va contracta de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea planului de investiții aferent perioadei 2025-2027.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că începe furnizarea căldurii, atenționând că, pe parcursul iernii, vor mai fi probleme cu furnizarea agentului termic, dar asigurând vor acestea fi mai reduse ca număr decât iarna trecută.
Societate care a găsit cumpărător pentru microcentralele sale din zona Suceava, Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1 adus inclusiv de impasul din zona activităților sale energetice.
Norges Bank Investment Management, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, ia în considerare achiziția unei participații la Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică elenă, la care statul este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, și care a preluat anul trecut operațiunile și activele din România ale italienilor de la Enel.