UPDATE ora 16.40 Microsoft a finalizat oficial achiziția Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari, după ce o luptă de aproape doi ani cu autoritățile de reglementare la nivel mondial a amenințat să anuleze tranzacția, potrivit unui document de reglementare depus vineri de companie si consultat de CNBC.
Este cea mai mare tranzacție încheiată de Microsoft în cei 48 de ani de istorie și cea mai mare achiziție din istoria industriei jocurilor video.
CITEȘTE ȘI VIDEO Daniel Dines (UiPath): Umilința este bună. Eram arogant și nefericit. Anterior: Îmi plac hainele ieftine. Am trăit foarte prost la 20 ani, titlul de bogatul României mi-a adus dezavantaje. Când vede un „moment iPhone” pentru AIAchiziția îi conferă producătorului de console Xbox o poziție mai formidabilă în fața rivalilor, urcând-o de pe locul cinci pe locul trei la nivel global, în urma Tencent și Sony.
Microsoft a reușit să încheie tranzacția după ce a făcut modificări la acordul de fuziune pentru a convinge autoritățile britanice.Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noua propunere vizează vânzarea unor drepturi către francezii de la Ubisoft. Mai exact, Microsoft a agreat să cedeze drepturile de streaming pentru jocuri către compania franceză, care este prezentă și în România. Sunt vizate atât drepturile pentru jocurile existente ale Activision pentru PC și console, cât și noile jocuri care vor fi lansate de Activision în următorii 15 ani.
CITEȘTE ȘI China acuză SUA că ar fi piratat serverele Huawei încă din 2009
"Aceasta este o tranzacție nouă și substanțial diferită, care plasează distribuția în cloud a acestor jocuri importante în mâinile unui furnizor independent puternic, Ubisoft, și nu sub controlul Microsoft", declara Colin Raftery, director senior de fuziuni la CMA.
Declarația autorității din septembrie a fost o răsturnare de situație pentru o tranzacție care părea gata să eșueze după ce s-a lovit de criticile mai multor organisme de supraveghere antitrust. Totuși, Microsoft a contestat cu succes, în instanță, o suspendare a tranzacției de către Comisia Federală pentru Comerț (Federal Trade Commission), iar Uniunea Europeană a aprobat acordul revizuit în luna mai.
Divizia Ubisoft din România a fost lansată în octombrie 1992, aici fiind înființat primul studio de producție al Ubisoft din afara Franței. Compania are circa 2.000 de angajați pe plan local și deține birouri la București și Craiova.