Robert Rădulescu, fost Bunker Sourcing Lead pentru compania energetică Shell în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), a renunțat la rolul său pentru a lansa propria companie de consultanță.
Urmărește-ne și pe Google News
Rădulescu a renunțat la funcția din cadrul Shell, iar acum este director de dezvoltare a afacerilor la firma de consultanță Symplonic. Rădulescu a lucrat pentru Shell din august 2013, iar anterior a ocupat o serie de funcții în cadrul unor companii precum Mitsui OSK Bulk Shipping și K Line Bulk Shipping.
CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac În T1 - Cutremurele din februarie au extins portofoliul
Noua sa firmă va avea ca scop să faciliteze proprietarilor de nave și companiilor de bunkeraj (aprovizionarea cu combustibil pentru nave -n.red) transferul locurilor de muncă către România, pentru a reduce costurile.
"În timpul COVID, o mulțime de companii cu sediul în Marea Britanie și din alte țări din Europa și-au dat seama că destul de multe locuri de muncă pot fi făcute de la distanță. Evident, marile companii precum Shell sau BP pot externaliza o mulțime de locuri de muncă în India sau în alte locuri din Orientul Îndepărtat. Companiile mici nu-și pot permite acest lucru, dar, totuși, ar putea reduce costurile.
Să luăm ca exemplu o companie mică din Marea Britanie, cu 10-15 angajați, care se luptă să fie competitivă din cauza creșterii costurilor cu energia, chiria și salariile. Această companie trebuie să fie educată că, probabil, două sau trei locuri de muncă pot fi realizate de la distanță", a explicat Rădulescu.
O varietate de joburi ar putea fi transferate în România în domeniul IT și al administrației, iar în unele cazuri ar putea fi mutate birouri întregi, susține Rădulescu.
"În România există o mulțime de oameni foarte bine educați care vorbesc limbi străine, în special în București, Cluj și Brașov. Aceste orașe au propriile aeroporturi, zborurile sunt ieftine și durează trei ore de la Londra. Este mai ușor pentru o companie cu sediul în Marea Britanie să călătorească și să vadă biroul și personalul din România, în loc să zboare spre o locație din Orientul Îndepărtat", adaugă fostul director din cadrul Shell.