Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, declanșează un program de disponibilizare colectivă care vizează 396 de angajați.
Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.
Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz și OMV Petrom, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
La Chimcomplex Borzești lucrează circa 1.900 de persoane, relevă date analizate de Profit.ro.
Chimcomplex Borzești este controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza. Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cu 2 platforme industriale, la Onești (Borzești) și Râmnicu Vâlcea.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fondul american GIP, cu active de 81 miliarde dolari, cumpără afacerile eoliene offshore din România ale WPD, prima care a aplicat pentru energie eoliană în Marea Neagră, pionier al industriei mondialeLuna trecută, Chimcomplex a întrerupt pentru 14 zile producția pe platforma de la Borzești, care deține activele de bază ale Oltchim. Mișcarea a fost explicată prin costurile la energie, care au mai oprit anterior activități și la alți giganți locali, precum Alro Slatina, Azomureș și Alum Tulcea.
"Această masură are la bază necesitatea redimensionării și eficientizării activității societății, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea și Onești, dar și în contextul economic și geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaționale și de funcționare, să își eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane și financiare, să se adapteze la influențele exercitate de contextul național și internațional de criză, pentru a depăși toate provocările", este acum explicația companiei.
Anul trecut, Chimcomplex Borzești a avut afaceri de 2,2 miliarde lei și un profit net de 485,5 milioane lei.
Pachetele de active transferate către Chimcomplex S.A. sunt Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane și VCM/PVC 1. Activele includ terenuri, clădiri, investiții în curs de execuție, drepturi de proprietate intelectuală și alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii și orice alte bunuri similare necesare procesului de producție.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte multTotodată, un număr de 1.164 salariați au acceptat încheierea de contracte individuale de muncă cu cumpărătorul Chimcomplex. În urma acestei tranzacții, Oltchim a rămas cu active în conservare, pentru care se vor continua procedurile prevăzute prin planul de reorganizare.
Ulterior, în luna mai 2019, Tribunalului Vâlcea a dispus începerea procedurii generale a falimentului combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admițând astfel cererea formulată de consorțiul de administratori judiciari Rominsolv SPRL și BDO Business Restructuring SPRL. Principalele active fuseseră însă vândute către Chimcomplex.
După acea tranzacție, Chimcomplex a anunțat că vrea să se extindă puternic.