UE aprobă cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video care a fost blocată de autoritățile din Marea Britanie

UE aprobă cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video care a fost blocată de autoritățile din Marea Britanie
scris 15 mai 2023
Reprezentanții Comisiei Europene au dat undă verde tranzacției prin care Microsoft vrea să preia dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard, pentru 69 miliarde dolari.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Este o „gură de oxigen” pentru Microsoft, după ce autoritățile din UK și SUA NU și-au dat acordul. UE a pus o serie de condiții înainte de a da undă verde, arată Hotnews.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
 
UE și-a dat acordul, după ce Microsoft a promis că nu va bloca accesul altor companii la jocurile dezvoltate de Activision, celebră pentru titluri precum Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch și Diablo.
 
Achiziția de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft ar afecta concurența pe piața britanică a jocurilor video, arată concluziile provizorii ale unei investigații a autorității de supraveghere antitrust din Marea Britanie, prezentate în februarie.
 
 
Autoritatea pentru Concurență și Piețe a emis un punct de vedere inițial, potrivit căruia tranzacția ar putea avea ca rezultat o diminuare substanțială a concurenței, prețuri mai mari și mai puține opțiuni sau mai puțină inovație pentru jucătorii din Marea Britanie.
Affidea - Prima achiziție în România după vânzarea către grupul Lambert: a achiziționat 7 clinici ExMed CITEȘTE ȘI Affidea - Prima achiziție în România după vânzarea către grupul Lambert: a achiziționat 7 clinici ExMed

CMA a cerut Microsoft să explice modul în care poate rezolva preocupările până pe 22 februarie. Termenul legal pentru ca CMA să publice un raport final este stabilit pentru 26 aprilie, deși agenția a declarat anterior că speră să finalizeze investigația înainte de această dată.

Microsoft a anunțat pentru prima dată tranzacția cu Activision anul trecut, dar s-a lovit de neîncrederea autorităților de reglementare la nivel mondial, care se tem că Microsoft ar putea îngreuna accesul neîngrădit al platformelor rivale la cele mai populare titluri ale Activision. Dacă se va finaliza, achiziția va fi cea mai mare din istoria Microsoft. În urma tranzacției, Microsoft ar deveni, din punct de vedere al veniturilor, a treia mare companie din industria jocurilor video, după Tencent și Sony. Achiziția vizează francizele celebre ale studiourilor Activision, Blizzard și King (reunite sub umbrela Activision Blizzard), inclusiv "Warcraft", "Candy Crush" sau "Call of Duty". Activision Blizzard are, la nivel global, venituri de circa 8 miliarde de dolari și aproximativ 10.000 de angajați. Compania se află, în prezent, în centrul unui scandal legat de hărțuire sexuală și discriminare la locul de muncă.
 
Oferta de 69 miliarde făcută de Microsoft pentru Activision Blizzard este investigată și în SUA, de către Comisia Federală pentru Comerț, dar și de către Comisia Europeană.
viewscnt
Afla mai multe despre
activision blizzard
microsoft
achizitie microsoft
tranzactie activison
call of duty