Tranzacție - Grup chinez cumpără Alu Menziken, care a primit ajutor de stat de 20 milioane euro pentru o fabrică la Satu Mare

Tranzacție - Grup chinez cumpără Alu Menziken, care a primit ajutor de stat de 20 milioane euro pentru o fabrică la Satu Mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Grupul chinez Inner Mongolia Mengtai Group achiziționează compania Alu Menziken, cu fabrică în România, de la grupul elvețian Montana Aerospace.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Mengtai Group este axat pe producția și distribuția de energie, agricultură și aluminiu.

Alu Menziken Extrusion AG a fost achiziționată de Mengtai Germany GmbH, o filială deținută integral de Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.

O nouă platformă de livrare de mâncare, cu sediul în Columbia, a intrat în România CITEȘTE ȘI O nouă platformă de livrare de mâncare, cu sediul în Columbia, a intrat în România

În noiembrie 2017, Alu Menziken a împrumutat 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru o nouă fabrică la Medieșu Aurit (județul Satu Mare), care produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

Profit.ro anunța că Alu Menziken va scoate, în a doua parte a anului 2018, primele produse pe poarta uzinei de extrudare și turnare a aluminiului din Medieșu Aurit, produse care vor fi destinate atât industriei aeronautice, dar companiilor din domeniul auto, precum Audi, BMW, Bentley sau Daimler.

EXCLUSIV FOTO Complexul rezidențial Mediteraneo a intrat în faliment. Dezvoltatorul a așteptat 10 ani ca piața să își revină, după criză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Complexul rezidențial Mediteraneo a intrat în faliment. Dezvoltatorul a așteptat 10 ani ca piața să își revină, după criză

Investiția totală în noua fabrică a însumat peste 44 de milioane de euro. Compania a primit, pentru acest proiect, și un ajutor de stat de 20 de milioane de euro.

Grupul Montana Tech controlează și producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureș, care exportă structuri metalice către Airbus, Alenia și Boeing.

viewscnt
Afla mai multe despre
alu menziken
berd
fabrica
aluminiu