SURPRIZĂ Compania britanică Vast Resources, care operează și lângă Roșia Montană, l-a recrutat pe fostul președinte ANRM Nicolae Turdean la conducerea afacerilor din România

SURPRIZĂ Compania britanică Vast Resources, care operează și lângă Roșia Montană, l-a recrutat pe fostul președinte ANRM Nicolae Turdean la conducerea afacerilor din România
scris 5 mai 2021

Compania britanică Vast Resources l-a numit în funcția de country manager pe Nicolae Turdean, fost președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Turdean a fost numit președinte al ANRM în 2019 de către Ludovic Orban, fiind eliberat din funcție luna trecută de către premierul Florin Cîțu.

Urmărește-ne și pe Google News
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Totodată, Turdean a fost șef al Cupru Min între iulie 2015 și ianuarie 2018, când a demisionat "din motive personale". Cupru Min exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află peste 60 % din rezervele de cupru ale României.

Anterior, Turdean a ocupat mai multe funcții chiar în cadrul ANRM, dar și la ministerele Economiei și Finanțelor Publice. De asemenea, a mai fost președinte al Consiliului de Administrație la Oltchim SA și Transgaz, administrator special al Companiei Naționale a Huilei Petroșani, precum și consultant la Banca Mondială, într-un proiect legat de resursele minerale în Uganda.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune recent.

Britanicii operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și au în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care au primit licența de exploatare în 2020.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost identificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
nicolae turdean
turdean
country manager vast resources
anrm
baita plai
manaila