Surpriză: Canadienii de la Euro Sun au găsit cupru și aur în România, într-o zonă unde a căutat și Frank Timiș

Surpriză: Canadienii de la Euro Sun au găsit cupru și aur în România, într-o zonă unde a căutat și Frank Timiș
scris 5 nov 2019

Canadienii de la Euro Sun (fosta Carpathian Gold) au identificat, în urma activității de prospectare, patru zăcăminte de cupru și aur în perimentrul de la Stănija, județul Hunedoara, situat în apropierea perimetrul Rovina, pentru care compania a primit, acum un an, avizul necesar din partea Guvernului pentru începerea activității de exploatare.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2016, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o licență pe 3 ani companiei canadiane pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara, zonă care a mai fost explorată în trecut atât de canadieni, cât și de European Goldfields, companie preluată în urmă cu cinci ani de Eldorado Gold și din acționariatul căreia a făcut parte și omul de afaceri Frank Timiș. Perimetrul Stănija, cu o suprafață de 42 kilometri pătrați, se află la circa 6 kilometri de Rovina, unde este situat celălalt perimetru luat în concesiune de Euro Sun Mining în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Scoțienii de la Standard Life Aberdeen au ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Purcari CITEȘTE ȘI Scoțienii de la Standard Life Aberdeen au ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Purcari
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Euro Sun urmărește acum să obțină o licență de explorare pentru perimetrul Stănija.

Între 2000 și 2004, Stănija a făcut obiectul unor prospecțiuni derulate de European Goldfields, companie la care Frank Timiș a deținut o participație de aproximativ 19% și care a fost cumpărată de canadienii de la Eldorado Gold în 2011, în schimbul a 2,4 miliarde de dolari. În 2007, perimetrul a fost explorat de Carpathian Gold, prin subsidiara Samax România.

În noiembrie, Guvernul României a finalizat ratificarea licenței de concesiune a activității miniere de exploatare a perimentrului de aur și cupru de la Rovina, județul Hunedoara. Licența de exploatare acordată canadienilor pentru o perioadă de 20 de ani și supusă ratificării din partea premierului și a ministerelor competente a fost acordată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în 2015. La acel moment, valoarea producției miniere era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, statul mizând pe redevențe de 310,4 milioane dolari.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 50 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro sun
carphatian gold
rovina
stanija