Philip Morris International: Autoritățile nu trebuie să interzică, ci să supravegheze piața și să încurajeze informarea. SUA au dat un exemplu în acest sens, sperăm că și OMS se va axa pe date științifice în detrimentul ideologiei și clișeelor

Philip Morris International: Autoritățile nu trebuie să interzică, ci să supravegheze piața și să încurajeze informarea. SUA au dat un exemplu în acest sens, sperăm că și OMS se va axa pe date științifice în detrimentul ideologiei și clișeelor
scris 10 iul 2020

Reglementările referitoare la produsele pe bază de tutun trebuie să urmărească reducerea utilizării din partea tinerilor, dar să încurajeze, totodată, accesul fumătorilor adulți la informații în legătură cu alternativele la fumatul clasic. În acest context, decizia recentă a Administrației pentru Medicamente și Alimente din SUA (FDA) în cazul IQOS ca produs din tutun cu risc modificat poate fi un exemplu pentru autoritățile din alte colțuri ale lumii, a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris International (PMI). 

Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite a autorizat marți marketingul sistemului de încălzire a tutunului IQOS al Philip Morris Products, în categoria de produse din tutun cu risc modificat (MRTP). Decizia vine după ce, în aprilie 2019, Philip Morris Internațional a obținut acordul FDA pentru comercializarea în SUA a dispozitivului iQOS, care încălzește tutunul în loc să îl ardă.

Urmărește-ne și pe Google News

Studiile arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce semnificativ expunerea corpului la substanțe chimice dăunătoare sau potențial dăunătoare.

Potrivit CEO-ului PMI, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar trebui să își schimbe abordarea față de produsele alternative pe bază de tutun, îndreptându-și atenția spre datele științifice existente. O abordare diferită din partea OMS, mai puțin axată pe restricții și îndreptată predominant spre produse alternative, ar ajuta fumătorii, mai ales în țările în curs de dezvoltare, unde OMS are influență asupra ministerelor și autorităților din domeniul Sănătății.

"Cred că este timpul ca și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să se uite mai mult la date științifice în detrimentul ideologiei și clișeelor. Încurajăm guvernele și autoritățile să spună că avem suficiente dovezi pentru faza actuală: cu siguranță, dispozitivele care încălzesc tutunul sunt mai puțin dăunătoare decât țigaretele normale, nu avem nimic de pierdut, iar în timp vom aduna dovezi pe termen lung privind reducerea efectelor nocive", a declarat André Calantzopoulo.

Reprezentanții companiei au reiterat că, pe termen lung, compania dorește să renunțe complet la fabricarea țigărilor clasice. Potrivit acestora, există țări în care, în următorii 15 ani, fumatul clasic ar putea să dispară.

"Există dezbateri dacă toate produsele trebuie reglementate la fel, Una dintre cele mai serioase agenții face lumină în această problemă. FDA este un exemplu că nu trebuie să interzici, ci să supraveghezi continuu. FDA va monitoriza continuu categoriile de persoane care utilzează aceste produse, va efectua și va solicita noi studii, dar, totodată va perrmite ca fumătorii adulți să primească informații pe baza cărora să își fundamenteze deciziile și asta aș vrea să văd în întreaga lume (...) Datele noastre nu includ studii pe termen lung, trebuie să fim transparenți, Dar FDA a considerat că dovezile sunt suficiente pentru a permite consumatorilor să aibă acces la informațiile științifice existente. Datele științifice există și chiar dacă nu avem încă studii pe termen lung, nu înseamnă că fumătorii nu trebuie să aibă acces la informații despre modul în care aceste produse sunt diferite", a explicat Moira Gilchrist,  VP Strategic and Scientific Communications Philip Morris International.

Până acum, circa 11 milioane de persoane au trecut de la țigări clasice la IQOS.

"IQOS se apropie de 10% din volumul de țigarete vândute de noi și, anul trecut, a reprezentat circa 18% din venituri. Anul acesta, procentul în venituri a depășit 20% încă din primul trimestru și crește în continuare Astfel, acest segment devine o parte tot mai importantă din afacerile noastre. Până în 2025, sperăm ca 38%-42% din venituri să vină din acest tip de produse, iar acest procent poate fi mai mare dacă se adoptă reglementări specifice pentru acestea.  Investim mult timp și efort pentru a convinge autoritățile să adopte reglementări specifice", a adăugat CEO-ul PMI.

Grupul american Philip Morris este cel mai mare producător de produse din tutun la nivel mondial și lider mondial în materie de inovație a produselor fără fum.

În total, Philip Morris International are circa 845 de angajați în România, dintre care aproximativ 300 lucrează la fabrica din Otopeni, unde sunt produse dispozitive IQOS. Retehnologizarea fabricii a fost finalizată anul acesta, după o investiție de aproape jumătate de miliard de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmi
philip morris
iqos
fda
iqos sua
tutun incalzit