Noi informații legate de măsuri de reducere a costurilor sunt vehiculate pe piață în cazul companiei Hella România, cu mai multe unități de producție pe piața locală.
Datele vehiculate acum în spațiul public vorbesc despre "concedieri de 10% din fiecare locație, singura excepție fiind Oradea, unde vor închide sediul cu totul, vreo 40 de angajați."
Informațiile nu sunt confirmate la acest moment de companie. Profit.ro a contactat reprezentanții companiei și va prezenta precizările acestora când vor fi transmise.
Aceste măsuri de restrângere a personalului sunt planificate să genereze economii de aproximativ 500 de milioane de euro pe an, până în 2028, era arătat
Într-un răspuns transmis atunci la solicitarea Profit.ro, reprezentanții Hella România, care face parte din grupul Forvia, au explicat că restrângerea de personal se va realiza prin blocarea posturilor rămase vacante și nu prin disponibilizare.
„Într-un complex mai amplu de măsuri pentru eficientizarea activităților companiei, este posibil ca prin implementarea măsurilor de digitalizare, automatizare, integrare AI și dezvoltare de noi capacități tehnologice, să se reducă numărul necesar de posturi de muncă, în locațiile grupului din Europa”, a explicat atunci Iozefina Nicoleta Tudor, branding and communication manager Hella România.
„În contextul prezentării rezultatelor financiare și a planurilor de business, CFO-ul Forvia, Olivier Durant, a explicat că aceste posibile reduceri de posturi nu înseamnă disponibilizări, ci faptul că, odată cu integrarea de soluții tehnologice noi în locul oamenilor care pleacă din companie, nu se vor mai face angajări noi decât dacă sunt cu necesitate ridicată. Anual, la nivelul grupului FORVIA, în locațiile din Europa, sunt înregistrare între 2.000 și 2.500 de plecări”.
Pe de altă parte, activitățile din România ale grupului Forvia nu vor fi afectate de măsurile anunțate. „În ceea ce privește HELLA, parte din grupul FORVIA, nu sunt anunțate măsuri de reducere a locurilor de muncă, așadar, în următoarea perioadă nu avem impact asupra resurselor umane în România”, au mai transmis reprezentanții Hella, precizând că vor fi făcut, de fapt, angajări „pentru poziții importante, care asigură continuitatea proiectelor asumate în relația cu clienții HELLA”.
CITEȘTE ȘI Al doilea mare acționar al Carrefour a decedatGrupul format din Faurecia și Hella se numește acum Forvia.
În toamna anului trecut, furnizorul din industria automotive german Hella, preluat de Faurencia, a anunțat că își extinde cu 1.300 de metri pătrați spațiul de birouri din ElectroPutere Parc Craiova, până la o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați.
CITEȘTE ȘI ANUNȚ Unde pot fi construite Renault Twingo electric și Dacia Spring 2 În centrul de proiectare și dezvoltare al Hella din Craiova se lucrează cu circa 600 de angajați.
„Pe cea mai mare parte a suprafeței de extindere a spațiului de birouri din ElectroPutere Parc se va construi un nou laborator de testare, al treilea din locație. Este urmarea faptului că în portofoliul Hella Technical Center Craiova intră un nou proiect, cu o nouă generație de produse ce va înlocui vechea cutie de siguranțe din mașină cu o soluție complet electronică. Aceasta va fi folosită la mașinile electrice”, spune Nicolae Neagu, director al Hella Technical Center Craiova.
Prezentă în România din 2005, Hella a ajuns în prezent la peste 5.000 de angajați în cele cinci centre de proiectare și dezvoltare din țară, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași.
Hella are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de până la 6,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale lui 2023.