Firma americană de brokeraj Interactive Brokers își mută clienții din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, către o nouă entitate, cu sediul în Budapesta. Interactive Brokers (IB) a pus, în decembrie, bazele unui hub regional, cu sediul în Ungaria, unde va avea circa 100 de angajați.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!IB Central Europe este parte a Bursei de Valori Budapesta (BSE), ca entitate înregistrată la banca centrală a Ungariei. Entitatea ungară a fost creată ca răspuns la Brexit, pentru a gestiona clienții din regiune, deserviți anterior prin divizia din Regatul Unit.
Firma a ales acum Ungaria și datorită faptului că este un important hub IT.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități "Până în prezent am transferat investițiile a 40.000 de clienți existenți din Europa Centrală și de Est, cu active de circa 3 miliarde de dolari, către IB Central Europe. Deci, cel mai probabil, toți sau aproape toți clienții din România au fost vizați de transferarea activelor de la IBUK la IBCE", spune CEO-ul diviziei regionale, IB Central Europe, Miklos Hanti.Firma de brokeraj apreciază că perspectivele de creștere în Europa Centrală și de Est sunt superioare celor din Europa de Vest. Cei mai mulți clienți vin din Estonia, Cehia și Slovacia.
"Extinderea în Europa Centrală și de Est/Europa de Sud-Est are loc în contextul unui nou model de business post-Brexit, care vizează și o gamă de servicii mai nuanțate în diferite regiuni ale Europei. Restructurăm operațiunile din Europa pentru a deservi piețele regionale din Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est post-Brexit, ceea ce ne va permite să pune accent pe dezvoltarea în regiune. Planul nostru vizează 100 de angajați în faza inițială, care să sprijine clienții regionali", spune Thomas Peterffy, fondator și președinte al Interactive Brokers.
CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următorCompania are, în prezent, circa 8.000 de clienți în România și adaugă circa 10-15 clienți români noi în fiecare zi.
"Conturile clienților din România erau gestionate de entitatea din Marea Britanie. În urma Brexit, operațiunile din Europa Centrală și de Est sunt transferate către entitatea ungară. Anticipăm că această entitate va fi înregistrată și în România, în aceleași condiții ca cea irlandeză. În orice caz, nu vor exista diferențe pentru clienții români, este o restructurare menită să facă față Brexit și cererii în creștere în Europa Centrală și de Est/Europa de Sud-Est", au adăugat surse din companie.
CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiectePlatforma electronică de tranzacționare a Interactive Brokers este printre cele mai mari din SUA. Firma de brokeraj este prezentă pe circa 135 de piețe globale.