FintechOS, startup fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelligence, a ridicat o rundă de investiții de tip Serie A de 14 milioane de dolari pentru a-și continua creșterea hiper-accelerată și dezvoltarea ulterioară a platformei.
Runda de finanțare Serie A (pasul următor în evoluția unei companii, pentru dezvoltarea afacerii) a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.
Earlybird Digital East Fund a participat, prin BERD, și la prima rundă de finanțare a startup-ului devenit gigant UiPath. În cazul OTB, este prima investiție în România.
Profit.ro a premiat FintechOS la ultima gală.
Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș
În 2018, GapMinder a condus runda de investiții de tip Seed (pentru capital inițial) care s-a ridicat la 2 milioane de dolari.
Capitalul suplimentar de tip Serie A va fi utilizat de FintechOS pentru a continua procesul de creștere a veniturilor recurente anuale ale companiei de 450% și pentru extinderea sa în Europa, Asia de Sud-Est și piața din SUA. De asemenea, compania va investi puternic în dezvoltarea continuă a mai multor aplicații, servicii și soluții, predefinite și gata de implementare, care reduc timpul necesar până la comercializare.
FintechOS oferă instituțiilor financiare din 20 de piețe, de pe patru continente acces la tehnologie de ultimă generație care accelerează transformarea digitală a interacțiunilor cu clienții.
FintechOS are un portofoliu de clienți global care include companii precum ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange, Banca Transilvania, Hyperion Group sau TBI Bank și este susținută de unele dintre cele mai prestigioase fonduri de VC din Europa. Actualmente FintechOS are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga și București și urmează să-și extindă operațiunile în Statele Unite și Asia.
Global, compania are acum clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019.