Compania Sadalbari, din Tîrgu Mureș, acționarul majoritar al Romcab, a intrat în faliment.
Soluția este executorie, însă nu este una definitivă și irevocabilă, împotriva acesteia fiind deja formulat apel, aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș și având termen de soluționare 28 noiembrie 2023.
În plus, pentru 20 noiembrie 2023 a fost înaintată o cerere de preschimbare a termenului în sensul devansării a termenului fixat de
către Instanță.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Romcab a intrat în insolvență la propria cerere la începutul anului 2017, după 100 de incidente de plată semnalate în exclusivitate de Profit.ro, și a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacționare la Bursa de la București, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus și asumat de Administratorul Special.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)Romcab S.A. este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experiență de peste 70 de ani și vânzări în Europa Centrală, Europa de Est și de Vest, pe piețe deja consacrate, precum: Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. Conform unui clasament elaborat de compania britanică de cercetări Plimsoll, Romcab ocupă poziția 102 în Europa din perspectiva cotei de piață.
Compania produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare și cablaje electrice utilizate în domeniul energiei, construcțiilor, fabricarea bunurilor de larg consum, respectiv pieței automotive.
Romcab SA s-a constituit prin divizarea parțială a S.C. Electromureș S.A, preluând o parte din patrimoniul acesteia, începând cu data de 01.01.1996. Încă de la început, Romcab S.A. este prezentă pe piața de capital din România. Acțiunile companiei au fost inițial cotate pe piața RASDAQ, iar din anul 2015 sunt tranzactionate pe piața reglementată a Bursa de Valori București, având simbol de tranzacționare MCAB.
Sadalbari a încheiat anul trecut cu venituri de 64,5 milioane lei, profit de 49,5 milioane lei și datorii de 52,7 milioane lei.
Romcab a încheiat 2022 cu venituri de 2 miliarde lei, profit de 71,4 milioane lei și datorii de 930 milioane lei.