Compania americană BitTorrent, operatorul popularei platforme de file-sharing cu același nume, și-a asigurat utilizatorii că nu își va schimba modelul de afaceri, pe fondul informațiilor potrivit cărora compania a fost achiziționată de creatorul monedei virtuale Tron, în schimbul sumei de 140 de milioane de dolari.
Potrivit unor surse citate de Variety și TechCrunch, Justin Sun, creatorul monedei virtuale Tron (TRX) și al startup-ului de blockchain media Tron Foundation, a preluat BitTorrent într-o tranzacție estimată la 140 de milioane de dolari.
BitTorrent nu a comentat informația, însă a transmis utilizatorilor că nu își schimbă modelul de afaceri.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Vrem să reiterăm că BitTorrent nu are planuri să schimbe modul în care operează și nici să ceară bani în schimbul serviciilor oferite. Nu avem în plan facilitarea activităților de minerit de criptomonede, nici în prezent și nici pe viitor”, a transmis compania americană.
BitTorrent a fost fondată la San Francisco, în 2004, de antreprenorul american de origine indiană Ashwin Navin și programatorul Bram Cohen, cel care a dezvoltat tehnologia descentralizată (peer-to-peer) de partajere fișiere BitTorrent, în prezent cea mai utilizată la nivel global.
Potrivit datelor proprii, BitTorrent are peste 170 milioane de utilizatori activi lunar. Printre produsele companiei se numără µTorrent (sau uTorrent), cel mai popular client de BitTorrent, inclusiv în rândul “piraților” de filme și muzică.
Informația privind preluarea BitTorrent de către Justin Sun a condus la aprecierea monedei virtuale Tron (TRX) cu peste 18% marți. Capitalizarea criptomonedei a depășit 4,7 miliarde de dolari, valoare care o situează pe locul 10 în topul principalelor monede virtuale din lume.
În jurul orei 14:00 miercuri, TRX era tranzacționat la 0,04746 dolari pe unitate, în scădere cu 0,63% față de referință, după ce anterior s-a apreciat cu până la 7%. Cotațiile monedelor virtuale sunt sub presiune după ce o nouă platformă de schimb a căzut victimă atacurilor cibernetice.
Platforma sud-coreeană Bithumb, printre cele mai mari din Asia, a anunțat că hackerii au furat criptomonede în valoare de 35 miliarde woni (aproximativ 30 milioane dolari), al doilea furt major de monede virtuale în mai puțin de două săptămâni.