Uber recomandă clienților săi să evite orele de vârf de Revelion, pentru a nu plăti de câteva ori mai mult pentru o cursă

Uber recomandă clienților săi să evite orele de vârf de Revelion, pentru a nu plăti de câteva ori mai mult pentru o cursă
scris 29 dec 2016

Uber România, compania care oferă servicii de ride sharing în București, Cluj, Brașov și Timișoara, recomandă clienților săi să evite orele de vârf din intervalul 20:00 și 22:30 și 03.00 și 05.00 în noaptea de Anul Nou, astfel încât să evite curse de câteva ori mai scumpe decât în mod normal.

În 2015, mulți clienți s-au plâns că au plătit tarife mai mari decât în mod normal pentru cursele efectuate prin intermediul aplicației Uber în noaptea de Anul Nou, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În consecință, compania a creat o listă de sfaturi și informații utile pentru utilizatori, care să-i ajute să ajungă la destinație în siguranță și la costuri cât mai reduse.

“Peste tot în lume, noaptea dintre ani este una din cele mai aglomerate pentru Uber. În astfel de momente cu cerere excepțional de mare, pentru a asigura disponibilitatea unei mașini, Uber folosește tarifarea dinamică. În perioadele în care numărul de cereri este mai mare decât numărul de mașini disponibile, sistemul aplică un algoritm care crește în timp real prețurile pentru a încuraja mai mulți șoferi parteneri să intre online pe platforma Uber”, au explicat reprezentanții Uber.

În aceste condiții, compania recomandă clienților săi să evite orele de vârf. “În 2015, între anumite ore, tariful dinamic mediu a fost de cinci ori mai mare. Cel mai mare tarif dinamic a fost de opt ori tariful obișnuit”, a precizat Uber.

ANALIZĂ România încheie 2016 cu două autostrăzi-muzeu, finalizate, dar pe care nu circulă nimeni CITEȘTE ȘI ANALIZĂ România încheie 2016 cu două autostrăzi-muzeu, finalizate, dar pe care nu circulă nimeni

În noaptea de Anul Nou din 2015, în București, cererea cea mai mare și, implicit, cele mai mari tarife, au fost între 20:00 și 22:30 și între 03.00 și 05.00 dimineața, când tariful dinamic a ajuns, în medie, până la de cinci ori mai mare față de cel obișnuit, cu vârfuri în care tariful a crescut și de opt ori.

În funcție de cererea și de disponibilitatea mașinilor din acest an, tariful dinamic poate crește și mai mult de atât. De fiecare dată, utilizatorii vor fi notificați în aplicație și vor avea opțiunea să refuze costul și să revină în aplicație mai târziu.

În 2015, cererea mare s-a menținut pe tot parcursul nopții, însă în afara orelor de vârf, tariful dinamic a fost unul mai redus.

Spre exemplu, între 23:00 și 24:00, tariful dinamic a fost, în medie, de 1,3 ori mai mare decât cel obișnuit.

Un alt sfat dat de reprezentanții companiei este ca, în noaptea de Anul Nou, clienții să se bazeze pe estimarea tarifului pentru a nu avea surprize la finalul cursei.

Mai nou, utilizatorii pot vedea estimarea costului pentru cursă înainte să comande o mașină. “Estimarea ia în calcul distanța până la destinație, timpul aproximativ și, dacă este cazul, tariful dinamic care se aplică din cauza cererii mari”, a mai precizat compania.

O altă variantă de a beneficia de un tarif mic pentru cursele efectuate în noaptea dintre ani este folosirea opțiunii de împărțire a tarifului. Prin opțiunea "Fare split" din aplicația Uber, un utilizator poate împărți valoarea cursei cu ceilalți pasageri care au și ei un cont Uber. Fiecare utilizator care împarte tariful unei curse Uber va achita o taxă suplimentară de 1 leu.

Compania a mai anunțat că în noaptea de Anul Nou, opțiunea de a programa o cursă în aplicația Uber, valabilă momentan doar în București, nu va fi disponibilă.

Uber are la ora actuală peste 140.000 de utilizatori înregistrați în România.

Comanda unei curse Uber se face prin alegerea destinației în cadrul aplicației Uber de Android și iOS, iar plata se realizează cu cardul înregistrat în aplicație.

Ca și în alte regiuni ale lumii, Uber nu a scăpat nici în România de acuzațiile de concurență nelegală. Cel mai grav incident a avut loc la Cluj, unde patru șoferi Uber au fost amendați cu câte 25.000 de lei și li s-au reținut plăcuțele de înmatriculare.

Uber a acuzat atunci autoritățile de abuz și a contestat decizia în instanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
curse revelion