Președintele PNL, Florin Cîțu, consideră că, în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, autoritățile din România au fost "victimele propriului succes". El este de părere că și implicarea directă a sa și a celorlalți miniștri "ca vectori de imagine" în campania de vaccinare a fost "o problemă".
Ce vor face autoritățile și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a
Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
DETALII AICI
Întrebat într-o emisiune la TVR, ce notă și-ar acorda pentru modul în care a gestionat criza sanitară și campania de vaccinare anti-COVID, fostul premier Florin Cîțu a evitat să acorde un calificativ, însă a admis că implicarea sa directă în campanie ca vector de imagine nu a fost un element care să-i convingă pe oameni.
"Pentru o perioadă lungă de timp România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare. Dacă ne uităm la România și ne uităm la țările similare României ca nivel de dezvoltare, vedem că avem cam aceleași rezultate. În țările mult mai dezvoltate economic, societăți dezvoltate, cu o istorie economică mai mare și cu o tradiție a democrației mai mare vedem un rezultat al campaniei de vaccinare mai mare. Da, e posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit... vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înțeleagă. La un moment dat a schimbat campania, am mers în sate și am fost cel care a vorbit de două-trei ori cu toate cultele, ca să le implic pe toate, (...) am avut caravane de vaccinare”, a explicat Florin Cîțu, potrivit News.ro.
El este de părere că oamenii au început să vaccineze în valul patru, atunci când au constatat că este "o problemă".
"Veți vedea și după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa și nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea și atunci este o altă discuție. Dar veți vedea că și după valul patru, când lucrurile se vor calma, oamenii nu se vor mai vaccina”, a adăugat Florin Cîțu.