Cât ar fi "șpaga" în București pentru un Plan Urbanistic Zonal? Nicușor Dan susține că ajunge și la 300.000 de euro

Cât ar fi "șpaga" în București pentru un Plan Urbanistic Zonal? Nicușor Dan susține că ajunge și la 300.000 de euro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 9 iun 2021

"Șpaga" pentru un Plan Urbanistic Zonal în baza căruia este construit un bloc în București poate ajunge la 300.000 de euro, a declarat Nicușor Dan la ProTv, fără să prezinte însă vreo dovadă în sprijinul celor afirmate.

Primarul general arată cu degetul către unii funcționari ai primăriei pe care o conduce: ”600-1.000 de euro pe metru pătrat înseamnă că cineva ți-a dat 300.000 de euro la un singur PUZ. Cineva a ridicat mâna și te-ai pomenit cu 300.000 de euro. Este clar că parte din banii aceia s-au dus înapoi. S-au dus către oamenii care fie au inițiat documentația, fie... Altfel nu ar fi făcut-o. Acesta este mecanismul”, arată Hotnews.ro

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Primarul general a identificat 23 de motive de nelegalitate în cinci PUZ-uri de sector

Nicușor Dan a spus, anterior, că o echipă de urbaniști a întocmit un raport asupra oportunității urbanistice a acestor PUZ-uri de sector și că nu există probleme punctuale care ar putea fi corectate, ci aceste PUZ-uri sunt fundamental greșite, pe suprafețe consistente de teren.

Potrivit primarului general, au fost identificate 23 de motive de nelegalitate în cinci PUZ-uri de sector și că nu se pune problema ca acestea să fie amendate parțial.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

”O să cer prefectului municipiului București să atace în instață cele 5 PUZ-uri de sector. În momentul în care el o face, ele vor fi suspendate și prin acțiunea prefectului”, a declarat Nicușor Dan.

În 26 februarie, după ore întregi de negocieri, majoritatea PNL-USR din Consiliul General a aprobat suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6. Inițial, primarul general Nicușor Dan ceruse suspendarea cu 2 ani, apoi, în urma negocierilor, a venit în sedința de Consiliu General cu un amendament pentru suspendarea pe 1 an. Consilierii USR au anunțat că vor susține suspendarea pe doi ani, dar cei PNL au avansat termenul de 3 luni. După discuții au revenit și au spus că vor vota cât este nevoie. Proiectele imobiliare pentru care s-a emis deja certificat de urbanism pe PUZ-urile suspendate vor merge mai departe.

După suspendarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, proiectele imobiliare vor fi autorizate după prevederile Planului Urbanistic General aflat în vigoare, în condițiile în care acesta, chiar dacă este vechi, este mai puțin nociv decât PUZ-urile de Sector, declara în februarie primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El spunea că pentru proiectele de interes public, precum extindere de școli, grădinițe, pasaje, primăriile de Sector pot cere aprobarea punctuală a acestora. La fel și în cazul proiectelor private rezonabile, astfel că nu se blochează dezvoltarea orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
plan urbanistic zonal
nicușor dan