VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Vicepreședinte RBL: Suntem permanent în discuție cu zona politică și cea a administrației. Dacă cei care conduc țara fac politici publice din birou, fără consultare, pot să iasă monștri

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Vicepreședinte RBL: Suntem permanent în discuție cu zona politică și cea a administrației. Dacă cei care conduc țara fac politici publice din birou, fără consultare, pot să iasă monștri
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 13:31

Activitatea de public affairs, dialogul sectorului economic și societății cu politicienii și administrația, este în creștere în România, iar nevoia de consultare în ce privește dezvoltarea politicilor publice este vizibilă inclusiv în cazul decontului precompletat e-TVA, unde Ministerul Finanțelor a intrat în discuții costructive cu mediul de afaceri și regândește o serie de decizii deja luate, afirmă Laura Florea, vicepreședinte Romanian Business Leaders (RBL) și președinte PACE (Public Affairs Community of Europe), la Maratonul Made in Romania, organizat de PROFIT NEWS TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

"Public affaris este o zonă încă în creștere pentru antreprenoriatul românesc. Cei care se pricep să facă public affairs foarte bine sunt corporațiile, asociațiile cu vechime, ONG-uri foarte mari care sunt corporații ele însele. Dar, Romanian Business Leaders, care este o organizație de antreprenori foarte mare, face din ce în ce mai mult acest lucru. Suntem în dialog permanent cu zona politică. În dimineața aceasta au avut loc întâlniri cu ministrul Finanțelor pe e-TVA. Așadar, suntem din ce în ce mai prezenți în zona politică, în zona de administrație centrală, chiar de administrație locală, pentru că trebuie să fim parte a procesului de înfăptuire a politicilor publice", a spus reprezentantul RBL.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. General Manager Liberty Galați: Sunt necesare investiții de sute de miliarde euro pentru atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon, care ar trebui să fie mai realiste CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. General Manager Liberty Galați: Sunt necesare investiții de sute de miliarde euro pentru atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon, care ar trebui să fie mai realiste

Dialog există între autorități și mediul de afaceri, dar în unele cazuri acest dialog nu are loc la momentul potrivit, ci abia după ce au fost luate decizii, iar unele lucruri trebuie modificate.

"Este o industrie de public affairs înfloritoare în România, iar asta se întâmplă pentru că dialog există, un lucru extraordinar de bun. Este dezirabil ca oamenii politici și cei care administrează țara să se consulte cu zona economică și cu societatea civilă atunci când gândesc politici publice. Dacă le fac din birou, fără consultare, pot să iasă monștri. Asta este discuția pe care noi o avem în permanență, poate din punctul meu de vedere cu un ton mai colaboraționist, <<Haideți să ne uităm>>, decât să le reproșăm că nu s-au uitat. În dimineața aceasta, apropo de e-TVA, ceea ce am văzut este că se regândesc, că au alte termene", a declarat Laura Florea.

Chiar dacă există spațiu pentru îmbunătățiri în ce privește dialogul, România stă destul de bine la transparență comparativ cu o serie de vecini.

"România în privința transparenței stă destul de bine. Există acces la informație, o vezi. Sigur că se întâmplă lucruri și în spatele ușilor închise, dar în general există o transparență destul de mare și, față de țările din jurul nostru, suntem un sector foarte bine reprezentat. Față de Ungaria, față de Bulgaria, în Cehia e ceva mai bine, față de Polonia, stăm mult mai bine în zona aceasta", a explicat vicepreședintele RBL.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbl
laura florea
public affairs