În fiecare an școlar, sunt înscriși, cu acceptul părinților, circa 35.000 de copii la cursul opțional de educație economic-financiară, a arătat Ligia Georgescu-Goloșoiu, expert în educație financiară, președintele Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), la Maratonul de Educație Financiară - Ediția a V-a organizat de Profit.ro.
Evenimentul, transmis în direct atât pe toate platformele Profit.ro, cât și de postul de televiziune Prima News, este organizat cu sprijinul AAF (Asociația Administratorilor de Fonduri), ARB (Asociația Română a Băncilor), Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, XTB
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Expertul în educație financiară a subliniat că, începând din 2007, când au fost organizate ateliere și activități extra-curriculare pe tema educației financiare, iar apoi din 2013, când materia a fost introdusă ca opțională în oferta școlară, peste 1 milion de copii au urmat astfel de cursuri - circa 450.000 din 2007 până în 2013, iar apoi, până în prezent, alți circa 700.000 de elevi.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit președintelui Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), anual, circa 30.000-35.000 participă la cursul opțional de educație financiară, în condițiile în care există o programă aprobată de Ministerul Educației, iar manualele, și ale autorizate tot de minister, sunt oferite cu titlu gratuit elevilor, fiind un punct de atracție pentru elevii din zonele mai sărace.
”Am observat că devin mai responsabili, mai respectuoși față de munca părinților, față de bani, nu mai scriu pe bani, nu îi mai mototolesc. (...) Învățătorul sau educatoarea sau profesorul-diriginte prezintă oferta de opționale, după care părinții aleg. La început am avut mari probleme, 2013-2014, și primeam și mesaje că în loc să se joace cu păpușile și să spunem povești cu Feți-Frumoși și Ilene-Cosânzene, îi îndoctrinăm cu banii”, a arătat Ligia Georgescu-Goloșoiu.
Elevii care sunt înscriși la curs au și o revistă cu exemple de bună practică de la cadre didactice, articole specifice de educație financiară, scrise de specialiști din sistemul financiar, precum și un soft educațional ”Kids, o afacere de succes”.
”Încercăm să îmbinăm elementele de gândire logică cu creativitate, adică să nu-i îndoctrinez, să zică numai ”unu plus unu fac doi”, dar să-și deseneze - ca să desenez, am nevoie să-mi cumpăr culori, cât mă costă, să știe să facă un buget. Dacă își vând, de exempu, tablourile sau participă la un spectacol, să vadă și care este profitul rezultat din activitatea respectivă”, a explicat președintele Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.