Stancu, UTEC Hidraulice, despre finanțare: Când nu ai grija cash-ului, dormi liniștit, vii cu mintea limpede la muncă, poți fi eficient, poți fi tu, în business-ul tău; firma se extinde în regiune

scris 10 mai 2022

Firma UTEC Hidraulice, specializată în vânzarea, închirierea și repararea de stivuitoare, transpalete și alte utilaje și echipamente, a intrat în acest an pe piața din Bulgaria și, după încheierea războiului, vrea să se extindă în Republica Moldova și Ucraina.

Aflată anul trecut într-o situație dificilă, în care asociații s-au împrumutat de la cunoștințe pentru nevoile imediate și erau aproape de închidere, firma a beneficiat în final de o finanțare BT Mic și a trecut “într-o altă poveste”: și-a îndeplinit deja, în primul trimestru, o serie de indicatori de performanță stabiliți pentru întregul an 2022 și lucrează acum la o nouă linie de business, pentru care vrea să-și extindă creditul inițial.

“Am putut să ne vedem de treabă, să luăm deciziile de business corecte, să ne atingem bornele una câte una. Când nu ai grija cash-ului, dormi linistit, vii cu mintea limpede la muncă, poți fi eficient, poți fi tu, în business-ul tău”, declară Dragoș Stancu, unul dintre asociații UTEC Hidraulice.

Urmărește-ne și pe Google News

El vede antreprenoriatul ca pe un amestec de curaj, acțiune și responsabilitate.

“Te numești antreprenor în ziua în care ai plătit primul ștat de salarii și primele OP-uri cu impozite, când poți veni și a doua zi să deschizi ușa afacerii tale, când plătești salariile și taxele la timp”, afirmă Stancu.

Iar fiecare zi îl învață câte ceva, lecția cea mai bună fiind aceea că totul este un parteneriat, atât cu clienții cât și cu furnizorii – “Cu cât îi alegi mai bine, cu atât ești mai aproape de succes”.

El deține firma împreună cu Adrian Dascălu, actualul director general.

Stancu a preluat conducerea firmei după decesul fratelui său, unul dintre pionierii businessului cu utilaje în România, și a încercat să implementeze procese noi de business.

În august 2021, după trei luni de negocieri și cash-out – ul acționarilor de la acea dată, Stancu a preluat printr-o entitate nouă activitatea, baza materială și baza de clienți a firmei fratelui său, și la scurt timp și clienți ai mai multor firme mai mici din același domeniu sau unele conexe.

În acea perioadă, firma a fost obligată să-și reducă toate cheltuielile și a supraviețuit cu greu, datorită banilor aduși “de acasă”.

Adrian Dascălu a preluat atunci conducerea firmei, iar firma a reușit să acopere verticalele de business unde pierdea bani, a devenit în ansamblu mai performantă și și-a diversificat portofoliul de echipamente second hand, bazându-se în bună măsură pe diverse parteneriate exclusiviste sau preferențiale, inclusiv cu cel mai mare producător de utilaje și echipamente, Toyota.

Pentru finanțare, Stancu și Dascălu au comparat, o săptămână, diverse soluții financiare, în funcție de costuri, flexibilitate și felul în care se potriveau nevoilor proprii și au ales în final BT Mic, care acordă micilor afaceri credite de până la 200.000 de lei.

“De multe ori, soluțiile sunt atât de simple încât ni se par neverosimile”, spune Stancu, trecând în revistă trei surprize din partea băncii: consultantul a insistat să vină la atelier pentru a înțelege business-ul și a-i cunoaște pe cei de la UTEC, “lecțiile făcute” ale acestuia și capacitatea de a adapta specificului firmei, respectiv răspunsul rapid și cu o sumă finanțabilă peste așteptări.

Stancu, UTEC Hidraulice, despre finanțare: Când nu ai grija cash-ului, dormi liniștit, vii cu mintea limpede la muncă, poți fi eficient, poți fi tu, în business-ul tău; firma se extinde în regiune

Au urmat semnarea contractului și deschiderea contului, astfel că firma a avut acces la bani în câteva ore.

După un început de an mai greu și un prim trimestru încurajator, UTEC mizează pentru 2022 pe o cifră de afaceri de 1 milion de euro.

BT Mic finanțează afacerile mici (cu o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei și activitate economică de cel puțin 3 luni) cu o sumă de până la 120.000 de lei fără garanții materiale sau maxim 200.000 de lei dacă beneficiarul aduce o garanție imobiliară.

Creditele sunt acordate indiferent de domeniul de activitate și forma de organizare -  SA, PFA, întreprindere, întreprindere individuală, liber profesionist, persoană care desfășoară activitate economică sau producător agricol.

Acest articol este parte din proiectul de susținere a afacerilor mici, powered by BT Mic. Pe lângă partea de finanțare, BT Mic este alături de antreprenorii săi prin programe de educație antreprenorială și de accelerare, precum și prin campanii de promovare a acestora

viewscnt
Afla mai multe despre
utec stivuitoare bt mic