Cea mai mare sală de badminton din București, deschisă pe platforma Antilopa: Telefonul potrivit la momentul potrivit

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 28 apr 2022

Un fost director de vânzări în domeniul auto a deschis pe platforma fabricii de încălțăminte Antilopa, cu finanțare BT Mic, cea mai mare sală de badminton din București și vrea să ducă acest sport, puțin dezvoltat în România, la un nou nivel – 50 de copii, sportivi de performanță, 500 de jucători recreaționali și evenimente personalizate pentru cel puțin 10 companii, peste trei ani.

“Oferim un spațiu și resurse pentru agrement și performanță sportivă - un loc unde să se antreneze fără să aibă “stresul sălii”, o problemă în România pentru multe sporturi, cu atât mai mult pentru badminton, care nu este un sport dezvoltat. Avem deja, și vrem să ne dezvoltăm în aceeastă direcție, și evenimente pentru companii - sesiuni de antrenament pentru angajați, pentru copiii angajaților, sau posibilitatea de a-și face propriile evenimente, în jurul acestui sport. Totodată, vindem diverse echipamente de profil”, a declarat pentru Profit.ro Cristian Turcu, fondatorul business-ului.

Principalul beneficiu al antreprenoriatului este – spune Turcu – că îți faci singur agenda, fără nicio autoritate deasupra ta.

Urmărește-ne și pe Google News

În plus, antreprenoriatul arată “măsura propriei valori”, pentru că rezultatele sunt legate în cel mai direct mod posibil de capabilitățile celui implicat în business.

“Înveți foarte multe lucruri, în toată activitatea ta de zi cu zi. Greșești, desigur, dar după ce greșești înveți din aceste greșeli și o iei de la capăt, mai bine. Eu sunt convins că nimic nu este întâmplător – nici măcar greșelile”, afirmă el.

Satisfacțiile și libertatea vin însă la pachet cu o cantitate enormă, nebănuită de griji și muncă.

Activitatea sportivă se desfășoară sub egida ACS Armada Sud, club sportiv privat de badminton junior afiliat la Federația Română de Badminton, iar cea economică prin TSCA Sport & Business, reprezentantul furnizorului danez de echipamente de profil FZ Forza.

Pentru sala din zona Pantelimon – construită în perioada comunismului ca un complex sportiv, inclusiv cu spații de cazare - o primă discuție cu conducerea Antilopa a avut loc în primăvara anului trecut, dar părțile nu au căzut de acord cu privire la durata contractului și valoarea chiriei.

Între timp, Turcu a luat în calcul și alte două săli, dar a revenit la discuții la Antilopa și a agreat cu proprietarii un contract pe 5 ani și o chirie lunară de 5.000 de euro plus TVA, cu posibilitatea transformării ulterioare a înțelegerii într-un transfer asupra dreptului de proprietate.

Pentru finanțare, Turcu era atunci în discuții avansate cu doi investitori, însă a ales în final oferta BT Mic, care acordă micilor afaceri credite de până la 200.000 de lei.

“Aveam deci de ales între a lua bani de la investitori, care veneau desigur cu anumite condiții, sau la bancă - bani mai scumpi, dar fără aceste condiții, și deci o flexibilitate mai mare, și în final am ales BT. Cum spuneam, sunt convins că nimic nu este întâmplător. A fost, cu banca, telefonul potrivit la momentul potrivit. Am know-how, am piața de jucători, sunt și furnizor de echipamente, am și antrenorul – un tip din Asia, excepțional, copiii sunt înnebuniți după el. Am 44 de ani; dacă nu acum atunci când?”, se întreabă Cristian Turcu.

Banii, 30.000 de euro, au fost folosiți pentru cheltuielile de început - amenajarea generală și igienizarea spațiului, reparația sistemului de iluminare și amenajarea vestiarelor.

Cea mai mare sală de badminton din București, deschisă pe platforma Antilopa: Telefonul potrivit la momentul potrivit

Sala are opt terenuri de badminton, o suprafață de circa 1.000 mp, înălțime maximă de 15 metri (record pentru București), o capacitate de aproape 400 de locuri pe scaune și acces la metrou.

Turcu se consideră “unul dintre copiii lui Ceaușescu”, care au crescut – ca și mulți din generația sa - pe un model strict, cu multe privațiuni și mesaje-șablon de genul “te angajezi, să ai un serviciu unde să fie cald și să nu faci datorii”.

A absolvit Facultatea de Geografie din București și a început o carieră în vânzări, unde a lucrat de-a lungul timpului – la început simplu agent de vânzări, ulterior director sau manager regional, pentru companii precum AutoItalia, Renault Trucks, Mercedes Benz, Iveco sau DAF.

BT Mic finanțează afacerile mici (cu o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei și activitate economică de cel puțin 3 luni) cu o sumă de până la 120.000 de lei fără garanții material sau maxim 200.000 de lei dacă beneficiarul aduce o garanție imobiliară.

Creditele sunt acordate indiferent de domeniul de activitate și forma de organizare -  SA, PFA, întreprindere, întreprindere individuală, liber profesionist, persoană care desfășoară activitate economică sau producător agricol.

Acest articol este parte din proiectul de susținere a afacerilor mici, powered by BT Mic. Pe lângă partea de finanțare, BT Mic este alături de antreprenorii săi prin programe de educație antreprenorială și de accelerare, precum și prin campanii de promovare a acestora

viewscnt
Afla mai multe despre
badminton
sala antilopa
bt mic