Sodexo listează la bursă diviza de beneficii pentru angajați Pluxee, încercând să reproducă succesul fulminant al altor conglomerate care au făcut în trecut mișcări similare, cum ar fi Edenred.
Urmărește-ne și pe Google News
Compania vede un potențial imens de creștere, a declarat directorul general Aurelien Sonet într-un interviu acordat Bloomberg News.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Afacerea urmează să debuteze pe Euronext Paris la 1 februarie.
CITEȘTE ȘI VIDEO CEO-ul Boeing, în lacrimi în timp ce spune că e nevoie de asumarea greșelilor
Anul trecut, Sodexo Benefits and Rewards Services a devenit, inclusiv în România, Pluxee. Divizia este lider global în beneficii extrasalariale și soluții pentru implicarea angajaților.
Piața globală totală pentru întreaga gamă de beneficii pentru angajați, de la tichete de masă și tichete cadou, până la reduceri la abonamentele la sălile de sport, se ridică la 1.000 de miliarde de euro, a declarat Sonet.
Evaluarea Pluxee după divizare ar putea fi cuprinsă între 4 și 5 miliarde de euro, potrivit unui sondaj neoficial realizat de Bloomberg în rândul analiștilor. Analistul Barclays, Vicki Stern, a calculat un preț de 29 de euro pe acțiune pentru Pluxee pe un orizont de timp de 12 luni, ceea ce îi conferă o valoare a capitalului propriu de 4,2 miliarde de euro, și 86 de euro pe acțiune pentru Sodexo, pentru un preț al acțiunilor însumate de 115 euro. Acțiunile Sodexo au închis miercuri la 103,85 euro.
CITEȘTE ȘI Bitcoin dă semne de redresare, după ce s-a prăbușit brusc
Tranzacția se bucură de angajamentul pe termen lung al familiei Bellon, acționarii majoritari ai Sodexo, a precizat Sonet.
Edenred, firma de beneficii pentru angajați listată pe Euronext Paris, a depășit capitalizarea bursieră a grupului hotelier Accor, compania mamă, la aproximativ un deceniu după ce a fost separată. Edenred este evaluată acum la 13,9 miliarde de euro, în timp ce proprietarul mărcilor Sofitel și Ibis are o capitalizare de piață de 8,9 miliarde de euro.
Edenred s-a alăturat recent principalului indice de referință al acțiunilor de la Paris, CAC 40, în timp ce Accor a ieșit din indicele francez al titlurilor cu valoare adăugată mare în 2020.