O primă imagine asupra impactului financiar pe care îl poate avea ieșirea de pe piața din Rusia pentru marile companii petroliere din Occident. Shell, care și-a atras critici dure, estimează o "lovitură" de până la 5 miliarde de dolari doar în T1

O primă imagine asupra impactului financiar pe care îl poate avea ieșirea de pe piața din Rusia pentru marile companii petroliere din Occident. Shell, care și-a atras critici dure, estimează o "lovitură" de până la 5 miliarde de dolari doar în T1

Foto dreamstime.com

scris 7 apr 2022
Shell a anunțat că retragerea de pe piața din Rusia va avea un impact de 4 până la 5 miliarde de dolari asupra activelor sale, doar în primul trimestru al acestui an.
 
Urmărește-ne și pe Google News
De ce este important: Anunțul făcut de compania petrolieră oferă o primă imagine asupra impactului financiar pe care l-ar putea avea pentru marile companii petroliere din Occident ieșirea de pe piața din Rusia.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea important: Și BP, ENI, OMV, printre alții, au anunțat închiderea investițiilor rusești.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

"Pentru rezultatele din primul trimestru din 2022, se așteaptă ca impactul după impozitare al deprecierii activelor imobilizate și al unor efecte suplimentare, ca deprecierea creanțelor, legate de activitățile din Rusia, să fie de 4 până la 5 miliarde de dolari", a precizat Shell, potrivit Bloomberg.

Anul trecut, Shell a avut venituri nete de 20,6 miliarde dolari.
 
Și americanii de la ExxonMobil riscă o lovitură de miliarde de dolari în urma retragerii din proiectul Shakhalin. Compania a anunțat, în martie, că se retrage din proiectul din Rusia în care este acționar și operator, Sakhalin-1, și că nu va mai investi pe piața rusaescă.
 
Acționarii proiectului Sakhalin-1 sunt Rosneft cu 20%, ExxonMobil cu 30%, SODECO din Japonia cu 30% și ONGC din India cu 20%.

"Având în vedere situația actuală din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei, compania depune eforturi pentru a întrerupe operațiunile la proiectul Sakhalin-1 și ia măsuri pentru a ieși din aceasta. În calitate de operator al Sakhalin, compania rămâne concentrată pe siguranța oamenilor, protecția mediului și integritatea operațiunilor. În funcție de termenii retragerii sale din Sakhalin, este posibil ca societatea să fie nevoită să înreistreze o depreciere a valorii investiției sale în proiect până la valoarea contabilă totală a imobilizărilor corporale, de 4 miliarde de dolari", potrivit unei raportăr recente către Comisia pentru burse și valori mobiliare din SUA (SEC).

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
rusia
active
depreciere
ucraina
petrol