Erste nu se află pe lista scurtă pentru achiziția OTP Bank România, anunță directorul financiar al grupului bancar austriac, Stefan Doerfler, explicând că banca nu a fost suficient de "agresivă" în prima rundă de oferte pentru subsidiara grupului rival maghiar.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
“Pur și simplu, din câte am înțeles, vânzătorul a analizat ofertele primite, iar noi nu am fost foarte agresivi în prima rundă, astfel că, evident, lista scurtă include concurenți care au licitat mai mult”, a declarat Doerfler într-o intervenție la Bloomberg Television.
Recent, și oficialii UniCredit au declarat că banca italiană s-a retras din procesul pentru achiziția OTP România.
CITEȘTE ȘI GRAFICE Încrederea în economia românească a scăzut. Comercianții se așteaptă la vânzări mai mici
UniCredit, Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International. EximBank-Banca Românească și Banca Transilvania s-au arătat interesate să cumpere OTP Bank România, într-o tranzacție care ar putea evalua banca la cel puțin 300 de milioane de euro, potrivit unor surse citate recent de Bloomberg.
OTP a scos la vânzare banca din România în mai. Grupul ungar caută să iasă din România, unde are o cotă de piață relativ mică, în pofida multiplelor încercări de a se extinde prin achiziții.
OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească în 2017, însă tranzacția a fost respinsă de BNR.
Ulterior, OTP Bank a încercat o strategie de creștere organică a cotei de piață și a urcat de pe locul 11 până pe 9 după active, cu o cotă de piață de aproape 3%, fiind foarte aproape de Alpha Bank. De la începutul anului banca a căzut o poziție în top, după ce Eximbank a fuzionat cu Banca Românească, pe care a cumpărat-o în locul OTP.
OTP a mai fost interesată și de achiziția Garanti BBVA România în 2020, tranzacție care ar fi adus o cotă de piață dorită de 5%, dar care nu s-a mai făcut.
CITEȘTE ȘI GRAFICE Dolarul - la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni după datele privind inflația din SUABanca avea credite în sold de 14,4 miliarde de lei la finele primului trimestru, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă din 2022. Activele totale erau de 19,2 miliarde de lei, în creștere cu 7%. Banca a înregistrat o pierdere de 24 de milioane de lei în primele trei luni ale anului, față de un profit de 34,6 milioane de lei în 2022.
Depozitele de la clientelă erau de aproape 11 miliarde de lei la finele primului trimestru, astfel că raportul credite depozite era de 125%.
Capitalurile acționarului reprezentau 2,2 miliarde de lei.