Intel caută soluții radicale pentru a depăși cea mai grea perioadă din istoria sa

Intel caută soluții radicale pentru a depăși cea mai grea perioadă din istoria sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Intel, companie care a dominat mult timp piața procesoarelor, este în cea mai grea perioadă din existența sa și caută soluții pentru a o depăși, cea mai radicală fiind o separare a activităților de producție și proiectare, scrie Bloomberg.

După o serie de erori strategice majore în ultimii ani, Intel și-a văzut cota de piață scăzând și capitalizarea prăbușindu-se. Compania a ajuns să aibă cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 11 ani, iar pierderile operaționale au totalizat 2,8 miliarde dolari trimestrul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea ca Franklin Templeton să nu mai aibă dreptul de a răscumpăra acțiuni ale Fondului Proprietatea, certificate de depozit sau titluri de interes în legătură cu acțiuni ale FP CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea ca Franklin Templeton să nu mai aibă dreptul de a răscumpăra acțiuni ale Fondului Proprietatea, certificate de depozit sau titluri de interes în legătură cu acțiuni ale FP
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Intel avea venituri de trei ori mai mari decât Nvidia în 2021, în timp ce la finalul acestui an este foarte probabil că Nvidia va avea venituri de două ori mai mari decât Intel, scrie Hotnews.ro.

În această perioadă, șefii Intel discută cu bancheri și cu consultanți pentru a găsi soluții de repunere a companiei pe „linia de plutire”. Probabil se va renunța la unele investiții, un plan amplu de reducere a efectivelor a fost anunțat (15.000 de oameni), dar se iau în calcul și măsuri radicale.

Una ar fi separarea activităților de fabricație de cele de proiectare. Divizia de producție ar putea lua comenzi și de la alte companii, iar cea de proiectare se poate concentra pe conceperea de cip-uri cât mai performante.

Încă nu s-a luat o decizie și discuțiile sunt într-o fază incipientă.

California reglementează inteligența artificială CITEȘTE ȘI California reglementează inteligența artificială

Opțiunile vor fi prezentate în detaliu la o întâlnire a board-ului, în septembrie.

Compania a înregistrat trimestrul trecut o pierdere netă de 1,6 miliarde dolari, în timp ce acum un an avusese profit de 1,5 miliarde dolari. Cifra de afaceri a fost de 12,8 miliarde dolari.

Intel are o capitalizare de 86 miliarde dolari, departe de maximul de la început de 2020: 292 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesoare