Analiștii avertizează că bitcoin ar putea continua prăbușirea, după ce, față de recordul atins în aprilie, criptomoneda a pierdut circa 30.000 de dolari. Dacă moneda va coborî sub suportul de 30.000 de dolari, valul de vânzări s-ar putea intensifica, împingând bitcoin rapid spre pragul de 20.000 de dolari.
Săptămâna aceasta, bitcoin a pierdut circa 7% din valoare și se tranzacționează miercuri la circa 34.000 de dolari.
Cea mai importantă criptomonedă se apropie "periculos" de 30.000 de dolari, pe fondul temerilor legate de înăsprirea reglementărilor, iar trecerea sub nivelul de 30.000 de dolari ar provoca un nou val de vânzări, afirmă Edward Moya, analist senior la Oanda, citat de Bloomberg.
CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizareRich Ross, responsbil de strategie bazată pe analiză tehnică la Evercore, și Michael Purves, de la Tallbacken Capital Advisors, văd prețul de 20.000 de dolari ca un nivel-cheie în situația în care declinul bitcoin va continua.
Prețurile criptmonedelor au fost trase în jos de anunțurile recente ale Trezoreriei SUA și autorităților chineze, privind înăsprirea reglementărilor referitoare la cripptomonede.
CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecteȘi mesajele recente ale lui Elon Musk au accentuat puternic volatillitatea bitcoin. În luna mai, Elon Musk a anunțat că Tesla va renunța la acceptarea tranzacțiilor în bitcoin, provocând o prăbușire bruscă a prețului. Musk a argumentat decizia prin eficiența energetică scăzută a bitcoin, minarea monedei presupunând un consum mare de electricitate. Potrivit lui Musk, consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.