Huawei estimează că sancțiunile SUA vor avea un impact anual de 10 miliarde de dolari pentru divizia de dispozitive, dar este "complet pregătită" să meargă mai departe

Huawei estimează că sancțiunile SUA vor avea un impact anual de 10 miliarde de dolari pentru divizia de dispozitive, dar este "complet pregătită" să meargă mai departe
scris 23 aug 2019

Huawei Technologies anticipează că restricțiile din partea SUA vor reduce veniturile anuale ale diviziei de dispozitive pentru consumatori cu circa 10 miliarde de dolari,  a declarat, vineri,  vicepreședintele Huawei Eric Xu, citat de Bloomberg.

Impactul măsurilor americane va fi totuși "puțin mai mic" decât indicau primele estimări ale fondatorului Ren Zhengfei, care anticipau un declin de 30 de miliarde de dolari al veniturilor pe parcursul a doi ani. Mai mult, compania se declară "complet pregătită" să trăiască și să își continue activitatea cu sancțiunile americane în vigoare, notează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Bloomberg: Volatilitatea din piețele de capital globale evidențiază un refugiu neașteptat în România, un \ CITEȘTE ȘI Bloomberg: Volatilitatea din piețele de capital globale evidențiază un refugiu neașteptat în România, un "colț sărac al Europei"

În contextul în care SUA au inclus Huawei pe o listă neagră a entităților care pun în primejdie securitatea națională, producătorul chinez caută modalități de a înlocui furnizorii americani cheie, printre care se numără Synposys sau Cadence Design Systems, companii care oferă instrumente de proiectare a cipurilor.

"Acum 10 ani, nu existau instrumente de <chip design>, dar industria dezvolta totuși cipuri. Intel a ]nceput să dezvolte cipuri în 1970, când aceste companii nu existau", a adăugat Xu, la un eveniment de la lansare a procesorului cu inteligență artificială Ascend 910.

Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor și al doilea mare producător de smartphone-uri, a fost inclus de administrația Trump, în luna mai, pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului. Autoritățile americane au invocat motive care țin de securitatea națională, fără însă să ofere dovezi în acest sens.

La începutul săptămânii, Departamentul american de Comerț a prelungit cu 90 de zile o licență temporară acordată Huawei și companiilor afiliate pentru a putea continua să exporte produse în SUA și să se aprovizioneze cu componente de la companiile americane. Totodată, instituția a anunțat că a adăugat pe lista neagră încă 46 de companii afiliate Huawei, inclusiv subsidiara din România, majorând numărul total de afiliați la 114.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
restrictii huawei
bloomberg
sua
interzicere huawei