Grupul Credit Suisse, dat în judecată de un fost bancher acuzat de spionaj economic în România

Grupul Credit Suisse, dat în judecată de un fost bancher acuzat de spionaj economic în România
scris 10 dec 2019

Vadim Benyatov, fost bancher la Credit Suisse Group AG, care în 2006 a fost arestat în România și ulterior condamnat în dosarul privatizărilor strategice, a dat în judecată grupul bancar elvețian cerând despăgubiri în valoare de 68 milioane sterline (89,5 milioane dolari), susținând că din cauza condamnării sale în România nu mai poate să se angajeze nici măcar la Uber, transmite Bloomberg.

În cursul audierilor care au avut loc luni la un tribunal din Londra, avocații băncii au cerut o respingere a solicitării, apreciind că Benyatov nu are șanse de câștig, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Declinul industriei Germaniei, prima economie a Europei, se adâncește. Cea mai mare scădere anuală din ultima decadă CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Declinul industriei Germaniei, prima economie a Europei, se adâncește. Cea mai mare scădere anuală din ultima decadă
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Vadim Benyatov a fost arestat în România în anul 2006, când lucra pentru Credit Suisse Group AG, în dosarul cu privire la privatizarea companiilor de utilități. În documentele trimise curții, Benyatov susține că într-o dimineață a fost scos din camera sa de la hotelul Hilton din București și închis într-o celulă de arest alături de "doi dealeri de heroină și un hoț recidivist". Ulterior, Benyatov a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu în București.

După nouă ani de proceduri juridice, Vadim Benyatov a fost demis de Credit Suisse în anul 2015, după condamnarea sa de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) din România. În prezent, Benyatov trăiește în Los Angeles, după ce a fugit din Europa în 2015, atunci când a fost emis un mandat european de arest pe numele său.

Vadim Benyatov a dat în judecată Credit Suisse susținând că banca nu a venit în ajutorul său în timpul procedurilor legale din România. De asemenea, Benyatov susține că în urma condamnării sale în Româna nu poate obține o autorizație necesară pentru a lucra din partea organismului de supervizare a piețelor financiare americane (Securities and Exchange Commission-SEC) sau a celui din Marea Britanie (Financial Conduct Authority).

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
spionaj economic
vadim benyatov