O tranzacție este evaluată la 700 milioane dolari - 1 miliard dolari. Nu a început însă, deocamdată, niciun proces formal și nu este sigur că vânzarea va avea loc.
Cineworld a refuzat să comenteze.
Instanța a permis Cineworld să împrumute 514 milioane dolari pentru a finanța operațiunile zilnice și 271 milioane dolari pentru datoriile filialelor sale din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Irlanda și Israel.
Cinema City Romania a avut în 2020, ultimul an raportat, afaceri de 67,3 milioane lei (în cădere bruscă de la 283,9 milioane lei în 2019) și o pierdere de 29,2 milioane lei (de la un profit net de 47,9 milioane lei în anul precedent), cu 153 de angajați (de la 225 salariați în 2019), conform datelor analizate de Profit.ro. Anul 2020 este cel care a închis o perioadă inclusiv cinematografele, pe fondul pandemiei de coronavirus.
Acțiunile Cineworld au scăzut cu 87% de la începutul anului, pe bursa din Londra.
Cel mai mare operator de cinematografe din lume este lanțul american AMC Entertainment Holdings, care în 2020 a anunțat că vrea să împrumute 500 de milioane de dolari pentru a face față efector pandemiei.
Eric Snyder, expert în faliment la Wilk Auslander, explică: „A călători la un cinema pentru a viziona un film timp de 2 până la 3 ore și a cheltui între 20 și 25 de dolari nu mai este atractiv pentru mulți oameni, în special pentru tineri”.
"Opțiunile strategice prin care Cineworld își poate atinge obiectivele de restructurare includ o posibilă solicitare voluntară în temeiul Capitolului 11 în Statele Unite și proceduri auxiliare asociate în alte jurisdicții", a precizat atunci Cineworld.
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum