La șase luni de la invadarea Ucrainei de către Putin, eforturile de a consolida regiunea Mării Negre au ridicat semne de întrebare cu privire la motivul pentru care această acțiune nu a fost inițiată înainte, scrie Bloomberg, într-un comentariu intitulat ”NATO, în cursa pentru a contracara amenințarea Rusiei, în punctul slab al Europei”, în care relatează și despre construirea bazei militare NATO de la Cincu, dar și despre faptul că principalul pod din localitate este atât de degradat, încât râul care curge dedesubt se vede prin găurile din asfalt, iar camioanele trebuie să treacă prin câmpuri de floarea-soarelui pentru a transporta mii de tone de material către și de la șantierul de pe deal.
Colonelul francez Clement Torrent a primit ordin la scurt timp de la invazia rusă în Ucraina să construiască o bază pentru 1.000 de soldați la frontiera estică a NATO în șase luni. El și aproximativ 200 de soldați din Franța, Belgia și Țările de Jos sunt în prezent ocupați să niveleze un vârf de deal din satul Cincu, în Transilvana, notează Bloomberg, preluat de news.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Baza de lângă Cincu este la aproximativ 260 de kilometri nord de București.
Acest lucru va necesita investiții, care lipsesc cu precădere în România și în Bulgaria.
Podul principal din satul Cincu, care se află în inima României, se află într-o stare atât de degradată, încât râul care curge dedesubt se poate vedea prin găurile din asfalt. Camioanele trebuie să treacă prin câmpuri de floarea-soarelui pentru a transporta mii de tone de material către și de la șantierul de pe deal, comentează Bloomberg.
România are peste 950 km de autostrăzi, situându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca pondere pe cap de locuitor. În județul Brașov, salariile medii sunt de 3.500 de lei pe lună pentru oamenii angajați, dar în cazul multor orașe și sate mai mici, majoritatea populației trăiește din agricultură de subzistență și ajutor de stat.
CITEȘTE ȘI Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar...Primarul din Cincu, Aurel Sorin Suciu, se bazează pe guvern pentru asfaltarea străzilor și pe un proiect de educație finanțat de UE pentru ca localnicii să sprijine baza militară, precum și pe granturi pentru amenajarea a unor restaurante și locuri de cazare.
”Este foarte greu să schimbi mentalitatea oamenilor și să-i convingi să vândă două vaci și să renoveze două camere pentru a câștiga mai mulți bani”, a spus Suciu.
Baza condusă de francezi din Cincu ar trebui să funcționeze la capacitate maximă până la sfârșitul anului, așa cum era planificat, conchide Bloomberg.