Acțiunile Hugo Boss cad puternic. Brandul de lux este afectat de probleme

Acțiunile Hugo Boss cad puternic. Brandul de lux este afectat de probleme
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Acțiunile Hugo Boss s-au prăbușit la Bursa de la Frankfurt, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2021, după ce compania germană și-a redus previziunile de profit din acest an, pe fondul slăbiciunii de pe piețele cheie, cum ar fi China și Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Brandul de lux înregistra marți dimineață un declin de 11% al acțiunilor, cel mai redus nivel pe parcursul zilei, din aprilie 2021. Apoi titlurile au înregistrat un recul de 8,7%, la 36,88 euro. Până acum în acest an acțiunile au scăzut cu 45%, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
PSE se pregătește să acceseze piața de obligațiuni pentru prima dată în istoria sa CITEȘTE ȘI PSE se pregătește să acceseze piața de obligațiuni pentru prima dată în istoria sa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Este o lovitură pentru campania de redresare a brandului, condusă de directorul general Daniel Grieder, și este pentru prima dată când firma, cu o capitalizare bursieră de 2,6 miliarde de euro, și-a redus previziunile de profit sub conducerea acestuia, au precizat analiștii de la Citigroup Inc.

Fostul director de la Tommy Hilfiger a venit la Hugo Boss în iunie 2021 cu obiectivul de a reorganiza gama de îmbrăcăminte și de a trage cumpărătorii tineri.

Sectorul de lux a raportat rezultate mixte. Acțiunile Burberry Group Plc au continuat să scadă, după declinul de 16% de luni, când compania britanică a anunțat suspendarea dividendelor, înlocuirea directorului general și a avertizat că ar putea raporta pierderi în primul semestru din 2024.

Producătorul de ceasuri și bijuterii Swatch Group AG a raportat luni un declin semestrial al vânzărilor și profitului, pe fondul încetinirii cererii din China și al aprecierii francului elvețian.

În ultimii ani, China a fost un motor important de creștere al industriei de lux, dar încetinirea economiei a afectat acest domeniu.

FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană

Conglomeratul elvețian, printre mărcile căruia se află Omega, Blancpain și Harry Winston, a înregistrat în primele șase luni din acest an o scădere de 14% a vânzărilor, la 3,45 miliarde franci elvețieni (3,85 miliarde de dolari), sub nivelul previzionat de analiști. Titlurile Swatch Group AG au urcat marți cu 0,4%, după ce luni au scăzut cu 9,8%.

Richemont, proprietarul Cartier, a raportat marți o ușoară creștere a vânzărilor în primul trimestru din 2024, acțiunile au urcat cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
hugo boss
haine