O parte din baza de date a Serviciului Vamal din R. Moldova a fost compromisă și scoasă la vânzare pe darknet

O parte din baza de date a Serviciului Vamal din R. Moldova a fost compromisă și scoasă la vânzare pe darknet
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:45

Serviciul Vamal din Republica Moldova a recunoscut că o parte din baza sa de date a fost compromisă, după ce sâmbătă dimineață pe rețelele sociale au apărut informații despre faptul că aceasta ar fi fost scoasă la vânzare pe darknet contra sumei de 1.900 de dolari.

Potrivit Serviciului Vamal, incidentul a avut loc în urmă cu șase luni și, potrivit instituției, este un caz izolat. Instituția a menționat că au fost luate măsuri suplimentare de protecție, iar acum sistemul informatic este „complet securizat” și activitatea instituției continuă în parametri normali, scrie NewsMaker, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciul Vamal a precizat, într-un comunicat, că incidentul din mai 2024, când o parte din baza sa de date a fost compromisă, nu afectează în niciun fel activitatea curentă a instituției. Acesta dă asigurări că au fost implementate măsuri suplimentare de securitate și proceduri stricte de audit pentru a preveni pe viitor astfel de situații.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Maratonul București are loc în acest weekend. Vor concura peste 12.000 de alergători / Restricții de trafic CITEȘTE ȘI Maratonul București are loc în acest weekend. Vor concura peste 12.000 de alergători / Restricții de trafic

„Continuăm să colaborăm cu experți în securitate cibernetică și cu autoritățile relevante pentru a asigura integritatea datelor și pentru a identifica orice încercare de utilizare abuzivă a informațiilor compromise. Orice persoană implicată în astfel de acțiuni va fi sancționată conform legii ”, a declarat șeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, potrivit comunicatului.

Sâmbătă dimineața, pe rețelele sociale au apărut informații despre faptul că baza de date a Serviciului Vamal din perioada 2013-2014 a fost scoasă la vânzare pe darknet contra sumei de 1 900 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciului vamal republica moldova
darknet
baza de date