FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii

FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 17:02

Marca premium a Renault, Alpine, a dezvăluit conceptul A390_β, un nume care sugerează lansarea modelului de serie A390, cu propulsie integral electrică.

Alpine își mărește gama cu un nou model de serie, anticipat de conceptul A390_β pe care l-a dezvăluit în premieră, înaintea Salonului Auto din Paris. Numărul de modele va urca la trei, însă pentru a deveni o marcă cu o ofertă completă, Alpine mai are nevoie de câteva lansări.

Urmărește-ne și pe Google News

A390_β este un sedan fastback, după clasificările convenționale ale caroseriilor de autoturisme, însă aspectul său este unul care combină trăsăturile unui coupe în patru uși cu cele ale unui crossover, astfel încât să satisfacă toate gusturile publicului. Marca franceză spune că este un „sport fastback”, mașina fiind 100% electrică. Proiectul face parte din trio-ul supranumit „Dream Garage”, destinat pasionaților de mașini sport. Ca și la restul modelelor Alpine, numele are o semnificație clară, bazată pe codul format din litera A și trei cifre, reprezentând  segmentul din care face parte (3 – clasa compactă) și tipul de vehicul (90 sugerând utilizarea cotidiană). Litera „beta” de la final este folosită la fel ca în software, pentru un produs aflat în faza de testare.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

După cum spune anunțul oficial, modelul de serie va putea fi admirat peste aproximativ un an, lansarea sa pe piață fiind programată pentru finalul lui 2025.

Datele tehnice ale conceptului transmise de Renault și Alpine nu sunt foarte generoase, prezentarea acestuia punând accent pe aspectul mașinii, pe elementele de design specifice mașinilor sport și pe tehnologiile exterioare care pun în valoare modelul: lumini LED sub forma unor linii și triunghiuri care „evocă imaginea unei comete străpungând atmosfera”. Alpine mai anunță un detaliu important: conceptul marchează sfârșitul designului retro pentru mașinile acestei mărci.

Dacia a câștigat Raliul Marocului, prima competiție oficială, iar unul dintre piloți a devenit campion mondial. Urmează Raliul Dakar CITEȘTE ȘI Dacia a câștigat Raliul Marocului, prima competiție oficială, iar unul dintre piloți a devenit campion mondial. Urmează Raliul Dakar

Un detaliu dezvăluit este lungimea conceptului, 4,70 metri, dar și lungimea modelului de serie, „în jur de 4,60 metri”. De asemenea, înălțimea ajunge la 1,55 metri, ceea ce sugerează o mașină cu o talie destul de coborâtă.

Conceptul se remarcă și prin absența unui stâlp central, cu uși care se deschid în sensuri opuse, în spate fiind prezente celebrele „suicide doors”, dar care, așa cum spune compania, nu vor fi utilizate pe versiunea de serie.

Conceptul Alpine A390_β are o serie de elemente inspirate de mașinile de Formula 1, inclusiv o setare care modifică poziția de condus pentru a fi silimară cu cea dintr-un monopost. La fel, scaunele au fost inspirate din designul cunoscutelor mașini de competiție în care Alpine este prezentă de câțiva ani.

Au mai fost anunțate și câteva informații legate de sistemul de propulsie, care va avea atât versiuni cu tracțiune pe două roți, cât și cu tracțiune integrală, cu unul sau cu două motoare, platforma utilizată fiind CMF-EV, regăsită și pe Megane și Scenic.

FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii

FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii

FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii
viewscnt
Afla mai multe despre
alpine a390
concept renault
renault ampere