Iași - Peste 50.000 de pelerini așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Pantelimon, rândul întinzându-se pe o distanță de peste șase kilometri

Iași - Peste 50.000 de pelerini așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Pantelimon, rândul întinzându-se pe o distanță de peste șase kilometri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:26

Numărul pelerinilor veniți la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon a crescut în ultimele 24 de ore, astfel că sâmbătă la prânz așteptau la rând aproximativ 51.000 de persoane.

Rândul măsoară peste șase kilometri, iar zona închisă circulației a fost extinsă pentru a permite parcarea autocarelor. Sunt grupuri de credincioși care au ajuns la Iași din toată țara, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În total, de la începerea pelerinajului religios de la Iași aproape 120.000 de oameni au trecut pe la racla cu sfintele moaște așezată într-un baldachin în curtea Catedralei Mitropolitane.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sute de voluntari au oferit ceai pelerinilor pe parcusul nopții, când a plouat la Iași, iar temperaturile au scăzut față de zilele precedente.

Vineri seară a avut loc tradiționala procesiune „Calea Sfinților”, racla cu sfintele moaște fiind purtată pe umeri de către preoți pe străzile din centrul Iașiului. Potrivit organizatorilor la acest eveniment au participat aproape 30.000 de oameni. La procesiune au participat 50 de preoți, printre care și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan.

Racla cu sfintele moaște va rămâne în curtea catedralei până pe 15 octombrie, după care va fi reintrodusă în lăcașul de cult.

Pe 14 octombrie 2024, va avea loc slujba Sfintei Liturghii care va fi săvârșită pe un podium amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

viewscnt
Afla mai multe despre
iasi
pelerinaj
sfanta parascheva
sfantul pantelimon