Acțiunile lui Valerii Moraru, patronul Rapidului intrat în faliment, sunt executate silit la jumătate de preț în alt dosar

Acțiunile lui Valerii Moraru, patronul Rapidului intrat în faliment, sunt executate silit la jumătate de preț în alt dosar
scris 14 iun 2016

Executorii judecătorești scot din nou la licitație un pachet de peste 27% din acțiunile Fotbal Club Rapid SA, aparținând omului de afaceri Valerii Moraru, acțiunile fiind executate silit de către banca cipriotă Marfin Bank în contul unei datorii a lui Moraru față de bancă provenind dintr-un contract de credit semnat în 2008.

Astfel, miercuri, 15 iunie,  la sediul societății de executori judecătorești Dobra, Coșoreanu, și Asociații va fi organizată o licitație publică la care va fi scos la vânzare un pachet de 27,39% din acțiunile Rapidului, deținute de Valerii Moraru, la prețul de pornire de 585.514,93 lei, corespunzător unui preț de 0,385 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News

Executorii au înjumătățit prețul față de licitația similară din 16 mai, când licitația pentru respectivul pachet de acțiuni a pornit de la circa 1,17 milioane lei, respectiv de la un preț de 0,77 lei/acțiune, însăn nu s-a găsit nici un cumpărător.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Alexander Adamescu a fost prins la Londra, fiind ridicat de la o conferință despre abuzurile autorităților române CITEȘTE ȘI Alexander Adamescu a fost prins la Londra, fiind ridicat de la o conferință despre abuzurile autorităților române

"În cazul în care prețul oferit de cumpărători pentru pachetul inițial (...) nu va acoperi suma ce urmează a fi recuperată, SCPEJ Dobra, Coșoreanu și Asociații va putea majora numărul de acțiuni ce vor fi vândute, până la recuperarea integrală a debitului datorat sau, atunci când acest lucru nu este posibil, până la numărul maxim de acțiuni deținute de către debitor, reprezentând 94,7202% din capitalul social al Fotbal Club Rapid SA", se arată în anunțul licitației de miercuri, 15 iunie 2016.

La prețul de 0,385 lei/acțiune, pachetul complet de acțiuni la Rapid București al lui Valerii Moraru, reprezentând 94,7% din capitalul clubului, are valoarea de circa 2,0 milioane lei.

Asupra deținerii lui Moraru la FC Rapid SA s-a instituit poprire încă din urmă cu peste un an, din aprilie 2015. La data data popririi, însă, pachetul de 94,7% din acțiunile Rapidului era evaluat la o sumă mult mai mare decât în prezent, respectiv la 10,5 milioane lei, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Poprirea a fost pusă ca urmare a unei sentințe a Judecătoriei sectorului 3 București din septembrie 2014, prin care instanța încuviința cererea de executare silită formulată de Marfin Bank împotriva lui Valerii Moraru. Datoria neplătită invocată de banca cipriotă provine dintr-un credit contractat în nume propriu de Moraru de la Marfin Bank în 2008.

Astfel, potrivit anunțului executorului judecătoresc, executarea silită se face în baza "titlului executoriu reprezentat de acordul de împrumut nr. FA4312/21.01.2008, împreună cu accesoriul acestuia reprezentat de contractul de garanție personală din data de 21.01.2008".

Disney inaugurează la Shanghai primul său parc de distracții din China continentală CITEȘTE ȘI Disney inaugurează la Shanghai primul său parc de distracții din China continentală

Echipa de fotbal Rapid București a intrat, luni, în faliment, prin decizia tribunalului, având doar posibilitatea să depună recurs în termen de o săptămână. 

Rapid a intrat în insolvență în 2012, din cauza volumului mare de datorii, iar situația nu a fost îmbunătățită în acest interval.

În urmă cu trei săptămâni, echipa obținuse pe teren o nouă promovare în prima ligă, după ce a scăpat de o depunctare dispusă inițial de federația internațională pentru restanțe față de un jucător.

Soluția pe scurt a tribunalului, într-o zi de 13: "Dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. Ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maximum 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maximum 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii".

Până pe 20 iunie cel târziu este data la care Rapidul mai poate depune recurs față de această decizie.

Fotbal Club Rapid București a fost înființat în urmă cu aproape 100 de ani, în 1923, de către un grup de muncitori de la Atelierele Grivița, sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R. De-a lungul timpului, Rapid a câștigat de 4 ori titlul (de 3 ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de "Cupa Basarabia"), de 13 ori Cupa României și de 2 ori Supercupa României.

viewscnt
Afla mai multe despre
rapid bucuresti
fotbal club rapid bucuresti
rapidul din giulesti
rapid bucuresti faliment
valerii moraru