Compania OMV Petrom a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu cu privire la posibilitatea disponibilizării colective a 184 de angajați, începând cu luna februarie 2025. Notificarea companiei nu precizează câți angajați din județul Sibiu vor fi dați afară și câți sunt din alte județe din țară.
Oficialii ITM Sibiu au precizat pentru Turnul Sfatului că pentru anul 2025 au primit o notificare din partea unei companii - care activează în domeniul extracției și prelucrării petrolului, privind disponibilizarea colectivă a 184 de angajați începând cu luna februarie. Sursa citată arată că este vorba despre OMV Petrom și că doar o parte dintre angajații ce vor fi dați afară lucrează în județul Sibiu.
”În ceea ce privește companiile care au anunțat intenția de a efectua concedieri colective în anul 2025, la I.T.M. Sibiu a fost înregistrată o notificare privind intenția de a efectua concedieri colective începând cu sfârșitul lunii februarie 2025, fiind preconizat a fi afectați de concediere un număr de 184 de salariați, dintr-un totat de 7.238 la nivel naționat. Angajatorul care a notificat intenția de a efectua concedierea colectivă își desfășoară activitatea în domeniul extracției petrolului brut - cod CAEN 0610. Nu a fost precizat numărut preconizat de salariați care ar putea fi afectați de concedierea colectivă la nivelul județului Sibiu, în cazul în care intenția se va concretiza printr-o decizie de a aplica măsura concedierii colective”, a explicat inspectorul șef al ITM Sibiu, Alexandru Marius Stănilă.
Sute de angajați concediați în alte județe
Sibiul este doar unul dintre județele afectate de concedierile colective de la finalul anului 2024. Alte sute de angajați din județe precum Brăila, Arad, Vrancea și Bistrița-Năsăud au rămas, de asemenea, fără locuri de muncă.
În total, în ultimele trei luni ale anului trecut, peste 3.000 de persoane au fost disponibilizate din diverse domenii.