VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro

VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris astăzi, 07:00

Tablou ”Sfântul Christopher”, datat 2018, al artistului român Adrian Ghenie - cel mai bine cotat pictor român din toate timpurile - a fost vândut la casa de licitații Sotheby's din Londra, pentru suma finală de 1,74 milioane de lire sterline, echivalentul a 2 milioane euro.

Măsurând 2,4 metri înălțime pe 1,8 metri lățime, lucrarea fusese achizițonată chiar în 2018 dintr-o galerie belgiană de către un colecționar american, care a pus-o acum în vânzare la Sotheby's Londra, conform datelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
DECIZIE pentru clauzele de preț impuse de Booking CITEȘTE ȘI DECIZIE pentru clauzele de preț impuse de Booking

Lucrarea fusese estimată de casa de licitații între 1,5-2 milioane lire sterline.

Prețul de pornire în licitație a fost de 1,1 milioane lire sterline, pentru ca prețul maxim licitat și de adjudecare a lucrării să fie 1,5 milioane lire sterline.

VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic” CITEȘTE ȘI VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic”

Prețul total plătit însă de cumpărător, cu toate taxele incluse, s-a ridicat la 1,74 milioane lire sterline.

VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Guvernul oprește achizițiile de mobilă, birotică, consultanță din instituții, lansarea de noi proceduri privind studii de fezabilitate, proiectare, achiziții de terenuri. Concerte, doar din sponsorizări. Fără stimulente și combustibil CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Guvernul oprește achizițiile de mobilă, birotică, consultanță din instituții, lansarea de noi proceduri privind studii de fezabilitate, proiectare, achiziții de terenuri. Concerte, doar din sponsorizări. Fără stimulente și combustibil

Este a doua lucrare importantă de Adrian Ghenie vândută în acest an de Sotheby's, în luna mai un tablou al pictorului român fiind vândut la New York pentru suma finală de 3 milioane de dolari.

Cel mai bine vândut pictor român din toate timpurile, Ghenie a fost prezentat, pentru Christie's, de către principalul critic de artă al Financial Times, Jackie Wullschläger, într-un eseu intitulat ”Cel mai interesant pictor sub 50 de ani din lume? Nimeni nu se apropie de Adrian Ghenie”.

În mai 2022, un tablou realizat în 2016 de Adrian Ghenie și intitulat ”Degenerate Art”, a stabilit un record de licitație pentru artist, fiind vândut, la Londra,pentru 9.286.700 de dolariÎn aceeași lună, după doar o săptămână, dar de data aceasta la Hong Kong, lucrarea lui Ghenie ”Pie Fight Interior 12” a fost vândută la licitație pentru suma de 10.371.116 dolari, nou record al artistului.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian ghenie
pictor
tablou
lucrare
sotheby's
licitație
londra
st. cristopher
2 milioane euro