Vinul zilei: un Negroamaro cu note olfactive de mure, cireșe negre și condimente, nuanțe continuate pe palat cu arome de afine, zmeură, gem de mure și prune uscate. Cotat cu 97 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un Negroamaro cu note olfactive de mure, cireșe negre și condimente, nuanțe continuate pe palat cu arome de afine, zmeură, gem de mure și prune uscate. Cotat cu 97 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea noastră de astăzi, Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2023, este un vin proaspăt, roșu rubiniu închis, obținut din struguri Negroamaro recoltați în patru nopți.

Azienda Montemajor este rezultatul pasiunii și expertizei renumitului oenolog Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Crescut în lumea viticulturii, Ercolino și-a început cariera pe proprietatea familiei sale, celebra Feudi di San Gregorio.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru Montemajor, a ales cu grijă terenuri din Campania și sudul Italiei, unde a câștigat recunoaștere pentru vinurile sale bogate, elegante și pline de arome complexe. O tehnică distinctivă a lui Ercolino este recoltarea strugurilor cu 7-10 zile mai târziu, pentru a obține un plus de maturitate și intensitate în vinuri.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2023 este un vin realizat din struguri Negroamaro, un soi despre care se crede că a fost adus în Italia în secolele VII-VIII î.Hr., în perioada colonizării elene. Deși numele său se traduce prin „negru” și „amar,” vinul obținut din acest soi surprinde cu arome intense, fără a fi amar. Este un vin roșu profund, cu taninuri puternice, dar fine, având un corp suplu și o aciditate moderată. Negroamaro este adesea folosit în cupaje alături de Primitivo, pentru a crea vinuri complexe și bine echilibrate.

Olfactiv, Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2023 se deschide cu note de mure, prune coapte și cireșe negre, îmbogățite de nuanțe de condimente. Pe palat, se fac remarcate arome mai dulci de afine, zmeură, cireșe negre, gem de mure și prune uscate. Profilul gustativ este completat de o aciditate bine echilibrată, precum și de nuanțe de lemn dulce și piper alb. Vă recomandăm să degustați acest vin la o temperatură de 15-18 grade Celsius, alături de aperitive, preparate din vițel, miel sau iepure, pizza cu sosuri variate și brânzeturi.

Alin Ioniță: Este născut în sudul Italiei, dar obținut printr-o metodă de vinificare ce este, mai degrabă, specifică zonelor nordice ale peninsulei. Nu este deloc timid și se arată foarte bine echilibrat. Își trimite solii parfumati cu izuri de fructe mature și mângâie papilele cu structura lui catifelată, emanând nuanțe de cireșe amare, coacăze și piper. Este mereu o plăcere să îl reîntâlnesc și este, după părerea mea, și destul de prietenos cu portofelul.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin