INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris astăzi, 07:30

Profit.ro a lansat seria de articole ”INVESTIM ÎN SPORT”, aducând în centrul atenției eforturile făcute de diversele companii și branduri pentru a susține sportul românesc, într-un context în care statul nu găsește întotdeauna resursele de care este nevoie pentru a avea performanță în domeniu. În episodul de astăzi – One United Properties.

În cei 15 ani de prezență pe piața locală, One United Properties a reușit să devină printre cele mai valoroase companii antreprenoriale românești și unul dintre cele mai puternice branduri din țară. Compania a fost fondată în 2009, chiar în plină criză, de către Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, iar din 2021 este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De-a lungul existenței sale, One United Propertis s-a axat nu doar pe investiții imobiliare, ci și pe a investi în talentele românești, sprijinind diferite sporturi, precum șahul, golful sau polo.

„La One United Properties promovăm un stil de viață modern, în care sportul ocupă un loc important. Noi vorbim foarte mult despre ideea de wellbeing în conceptele imobiliare pe care le propunem pieței, iar wellbeing fără sport nu se poate.

Așadar, noi am ales să sprijinim diverse competiții din sporturi variate tocmai datorită acestor valori comune pe care le împărtășim: sportul este asociat cu valori pozitive precum fair-play-ul, echipa, sănătatea, perseverența și succesul.

În plus, credem că talentul în sport are nevoie de susținere, atât din partea autorităților, cât și a mediului privat. Tocmai de aceea am ales să sprijinim sportul încă din primii ani de existență ai One United Properties și, de-a lungul anilor, ne-am alăturat unor maratoane, competiții de polo, de șah, de golf”, spune Andrei Diaconescu, co-fondator și co-CEO One United Properties.

INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

Compania alege să investească în acele sporturi în care crede sau competiții care nu sunt neapărat foarte populare, însă cu care are un filon valoric comun.

„Spre exemplu, eu sunt pasionat de șah. Joc șah și sunt și Vice-Președinte al Federației Române de Șah. Este o pasiune a mea și mi-am dorit să mă implic în acest domeniu, mai ales că România are talente care vor demonstra multe pe viitor la acest sport. De aceea, am ales să susținem de câțiva ani buni competiția anuală Grand Chess Tour, la care chiar am avut onoarea să realizez de mai multe ori prestigioasa „primă mutare””, mai spune acesta.

INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun

Investițiile companiei în ultimii ani în proiecte de CSR s-au ridicat la peste 10 milioane de euro, dintre care 2,4 milioane de euro au mers către educație, sport și antreprenoriat

„La One United Properties sprijinim comunitățile locale într-un mod cât mai responsabil, concentrându-ne în special pe trei domenii: educație și sport, sănătate și cercetare, regenerare urbană și protecția mediului.

Între 2018 și 2023, One United Properties a realizat donații în valoare totală de peste 10 milioane de euro, cu 2,4 milioane de euro investiți în educație, sport și antreprenoriat.

Și în 2023, strategia de CSR a companiei noastre a fost orientată în jurul celor trei verticale importante: regenerare urbană și protecția mediului, unde One United Properties a făcut în 2023 donații totale de 6,1 milioane de lei; educație, sport și antreprenoriat, unde sprijinul s-a ridicat la 2,9 milioane de lei pentru anul trecut; sănătate și cercetare, unde am donat anul trecut 331.400 de lei pentru mai multe cauze”, precizează Andrei Diaconescu.

INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

Despre cum arată un „return of investment” al investițiilor companiei în proiecte de CSR și, implicit, în sport, el afirmă că acesta „se traduce în termeni non-financiari și are mai degrabă legătură cu susținerea unor talente și promovarea unor valori”.

„Pentru mine personal șahul a fost o descoperire fantastică, un mix între relaxare și antrenament al minții. Pentru a mă perfecționa, am luat lecții de șah cu un mare maestru, m-am apropiat de acest fenomen, am început să investesc timp și bani pentru a multiplica în jur propria experiență.

Am înțeles valențele educaționale ale acestui sport care modelează mintea la orice vârstă și, impresionat de lumea șahiștilor, mi-am dorit să mă implic mai mult pentru a le asigura jucătorilor de top ai României condiții ideale pentru performanță. Am susținut financiar CSU ASE, m-am implicat în FRS, iar One United Properties este de câțiva ani unul dintre partenerii oficiali ai circuitului Grand Chess Tour.

Este, dacă vreți, o implicare directă în susținerea performanței românești, în promovarea brandului de țară la competiții internaționale, o implicare în comunitate”, mai spune co-fondatorul One United Properties.

INVESTIM ÎN SPORT Daniel Gross, Penny: Rezultatul tuturor acțiunilor realizate în parteneriat cu Federația Română de Fotbal s-a văzut în creșterea numărului de clienți în magazine și, implicit, în creșterea vânzărilor CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Daniel Gross, Penny: Rezultatul tuturor acțiunilor realizate în parteneriat cu Federația Română de Fotbal s-a văzut în creșterea numărului de clienți în magazine și, implicit, în creșterea vânzărilor

Dincolo de aceste aspecte, adaugă el, compania încearcă, atunci când este posibil, să implice și angajații săi în diverse competiții sportive, așa cum sunt maratoanele sau campionatele de golf, tocmai pentru că își dorește să promoveze o cultură organizațională care încurajează sportul, ideea de echipă, fair-play-ul.

„Pe lângă faptul că susținem talente din diverse sporturi, astfel de inițiative ale companiilor pot avea un efect multiplicator în sectoare precum educația în sport, turismul – prin atragerea turiștilor care vor să vizioneze diverse competiții, economia – prin crearea și menținerea locurilor de muncă în astfel de domenii, dezvoltarea comunităților locale”, afirmă Andrei Diaconescu, care consideră că sportul românesc nu primește, în general, suficientă finanțare, iar acest lucru se traduce într-o infrastructură sportivă deficitară, într-o educație firavă în ceea ce privește sportul, în pierderea potențialului anumitor talente.

INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

„Fondurile alocate sunt adesea concentrate pe sporturi populare precum fotbalul, în timp ce alte sporturi mai puțin mediatizate nu beneficiază de finanțare adecvată. Ne bucurăm toți când România are vârfuri de lance precum David Popovici sau canotorii Andrei Cornea și Marian Enache, dar să nu uităm condițiile în care acești sportivi fac performanță.

Cred în dinamica finanțare guvernamentală – implicare a sectorului privat. Eu am ales să mă implic în șah, care este un sport al minții cu o componentă educațională valoroasă, pentru că România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Avem nevoie de lideri care să susțină acest sport, cred că șahul te învață că e nevoie de disciplină, strategie și efort susținut pentru a obține ceea ce-ți dorești”, adaugă el.

INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z

One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 699,4 milioane de lei în primul semestru al anului, în scădere cu 17% față de perioada similară din 2023, și un profit brut de 264,5 milioane de lei, iar profitul net a ajuns la 228,6 milioane de lei.

La data de 30 iunie 2024, One United Properties avea 12 dezvoltări în construcție, care cuprindeau 4.041 de unități rezidențiale și comerciale și aproape 45.000 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei diaconescu
one united properties