Directorul general al Northvolt, prima gigafabrică din Europa, aflată în dificultăți financiare, a demisionat

Directorul general al Northvolt, prima gigafabrică din Europa, aflată în dificultăți financiare, a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Compania suedeză Northvolt, aflată în dificultăți financiare, a anunțat că șeful fabricii sale principale, prima gigafabrică din Europa pentru celule de baterii litiu-ion, demisionează, decizia fiind cu efect imediat, transmite CNBC.

Demisia vine la scurt timp după ce compania lipsită de numerar a anunțat planuri de a-și reduce forța de muncă cu aproximativ 25% în Suedia, ca parte a unei eforturi majore de reducere a costurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mark Duchesne, CEO al Northvolt Ett, va fi înlocuit interimar de Angéline J. Bilodeau, vicepreședintele pentru operațiuni al companiei în America de Nord, a declarat compania într-un comunicat.

Poziția va fi deținută până la sfârșitul anului, deoarece compania încearcă să asigure un înlocuitor permanent în funcția de CEO al Northvolt Ett, scrie News.ro.

Cu sediul în Stockholm, Suedia, Northvolt este una dintre cele mai valoroase firme de tehnologie private din Europa, care fabrică baterii litiu-ion pentru industria vehiculelor electrice. Are parteneriate cu o serie de mari producători auto europeni, inclusiv cu Volkswagen și Volvo.

Într-o actualizare publicată pe 23 septembrie, Northvolt a spus că, în urma pașilor inițiali luați ca parte a unei revizuiri strategice, compania și-a revizuit domeniul de activitate în Suedia ”pentru a se asigura că resursele sale sunt concentrate pe accelerarea producției de celule pentru baterii la Northvolt Ett.”

Acțiunea strategică a impus companiei să reducă un total de 1.600 de locuri de muncă în Suedia, a spus Northvolt. Pe lângă planurile de concediere a personalului, Northvolt a declarat la acea vreme că va suspenda planurile pentru o extindere considerabilă a Northvolt Ett, menționând că proiectul a fost menit să ofere o capacitate anuală suplimentară de producție de celule de 30 gigawați oră.

Marți, o filială a Northvolt Ett a depus cerere de faliment în urma deciziei de suspendare a proiectului de extindere – o actualizare care subliniază problemele financiare din ce în ce mai adânci ale grupului.

Grupul anglo-australian Rio Tinto devine unul dintre cei mai mari producători globali de litiu, după preluarea companiei Arcadium Lithium CITEȘTE ȘI Grupul anglo-australian Rio Tinto devine unul dintre cei mai mari producători globali de litiu, după preluarea companiei Arcadium Lithium

Separat, producătorul auto suedez Volvo Cars a anunțat miercuri că directorul general adjunct Björn Annwall va renunța la funcție ca parte a unei remanieri a conducerii.

Reorganizarea Volvo Cars vine la scurt timp după ce firma a renunțat la obiectivul pe termen scurt de a vinde numai vehicule electrice, invocând necesitatea de a fi ”pragmatică și flexibilă”, pe fondul condițiilor de piață în schimbare și a cererii în scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt
baterii