Consilierii lui Joe Biden spun că președintele are probleme să funcționeze după ora 16:00

Consilierii lui Joe Biden spun că președintele are probleme să funcționeze după ora 16:00
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 20:24

Mai mulți consilieri ai președintelui american Joe Biden au justificat prestația foarte slabă a acestuia în dezbaterea prezidențială cu Donald Trump prin faptul că actualul ocupant al Casei Albe are probleme în a da randament după ora 16:00, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Consilieri ai lui Biden au declarat pentru Axios sub condiția anonimității că greșelile și limitele sale sunt cunoscute în cadrul Casei Albe, dar că acestea au legătură cu momentul zilei în care președintele american lucrează, scrie Hotnews.ro.

Potrivit surselor celor de la Axios, între 10 dimineața și 16 după-amiaza, Biden este foarte atent și alert, motiv pentru care multe dintre evenimentele publice la care participă sunt organizate în intervalul orar respectiv.

Misavan deschide o nouă fabrică de detergenți CITEȘTE ȘI Misavan deschide o nouă fabrică de detergenți

Consilierii de la Casa Albă spun însă că în afara acestor ore este mai probabil ca Joe Biden să devină obosit și să facă arhicunoscutele sale greșeli sau confuzii. Cu toate acestea, consilierii lui Biden au declarat pentru Axios că erau optimiști înaintea dezbaterii electorale ce a avut loc joia trecută la 21:00 pe fusul orar din estul SUA.

Axios titrează în articolul său că există „doi Joe Biden” și că în seara dezbaterii America l-a văzut pe celălalt.

Rugat să comenteze informațiile înaintea publicării articolului, Andrew Bates, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Casei Albe, a respins această concluzie.

Există „un singur Joe Biden, care muncește din tot sufletul pentru familiile ca cea în care a crescut el în Scranton și care, datorită hotărârii sale, experienței și decenței, continuă să obțină rezultate fără precedent pentru ele”, a insistat Bates.

Consilierii lui Biden, criticați că l-ar fi pregătit prea mult pentru dezbatere

„Dezastru” a fost cuvântul de ordine în tabăra democrată și presa americană după dezbaterea în care Joe Biden a părut adesea confuz, și-a pierdut șirul ideilor și a devenit incoerent de câteva ori. Modul în care acesta s-a prezentat la dezbatere a fost atât de îngrijorător încât au apărut inclusiv apeluri la retragerea sa din cursă și speculații cu privire la candidatul democrat care l-ar putea înlocui pentru alegerile din luna noiembrie.

Însă presa americană a scris în cursul weekendului că Biden s-a întâlnit cu familia sa după dezbatere și că aceasta i-a cerut să rămână în cursă.

În timpul întâlnirii de la Camp David – la care au participat soția, copiii și nepoții președintelui – familia lui Biden i-a spus că încă le poate arăta americanilor că este capabil să-i conducă încă patru ani, potrivit New York Times.

Associated Press a relatat că cele mai puternice voci care i-au cerut lui Biden să reziste presiunilor de a renunța au fost soția sa, Jill, și fiul său Hunter, care luna trecută a devenit primul copil al unui președinte american în funcție care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Tot duminică a început să fie construit un scenariu care dă vina pe calendarul riguros de pregătire a dezbaterii, în urma căruia Biden a fost blocat la Camp David timp de șase zile alături de consilierii săi.

„Cred că a fost prea antrenat, prea pregătit”, a declarat John Morgan, un avocat din Florida și un important colector de fonduri pentru Biden.

Criticii prestației lui Biden au mai spus că pregătirea ar fi trebuit să se concentreze pe viziunea mai largă pe care trebuie să o vândă țării.

„Singura mea solicitare a fost să mă asigur că s-a odihnit înainte de dezbatere, dar era epuizat. Nu se simțea bine”, a declarat pentru agenția de presă Reuters o persoană care a declarat că discutat cu principalii consilieri ai lui Biden în zilele de dinaintea dezbaterii. „A fost o decizie proastă să-l trimiți afară arătând bolnav și epuizat”.

Viktor Orban anunță că va propune întregii UE politica sa de luptă împotriva imigrației ilegale CITEȘTE ȘI Viktor Orban anunță că va propune întregii UE politica sa de luptă împotriva imigrației ilegale

Partidul Democrat face scut în jurul lui Biden

Mai mulți congresmeni și lideri ai Partidului Democrat din care face parte Joe Biden au exclus duminică și luni posibilitatea ca acesta să se retragă din cursa electorală. Varianta oficială a democraților pare să fie aceea că dezbaterea dezastruoasă de joi noapte a fost cauzată de o pregătire necorespunzătoare, dar și de epuizarea președintelui.

„Categoric nu”, a răspuns senatorul democrat de Georgia Raphael Warnock, unul dintre democrații al cărui nume a fost vehiculat pentru înlocuirea lui Biden. „Dezbaterile proaste se întâmplă. Sunt alături de Joe Biden, iar misiunea noastră este să ne asigurăm că va trece linia de sosire în noiembrie”, a declarat senatorul pentru NBC News.

„Cred că un eșec nu este nimic mai mult decât o pregătire pentru o revenire. Așadar, momentul în care ne aflăm acum este un moment de revenire și va fi nevoie ca noi toți să ne aplecăm, să articulăm un mesaj orientat spre viitor prin care să arătăm de ce platforma democrată este cea mai bine echipată pentru a face față provocărilor cu care se confruntă poporul american”, a afirmat și liderul democraților din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, care ar putea deveni speaker anul viitor dacă partidul său va reuși să preia controlul asupra camerei inferioare a Congresului în noiembrie.

Un alt democrat important din Cameră, reprezentantul James Clyburn, a fost de acord. „El ar trebui să rămână în această cursă. Ar trebui să demonstreze în continuare capacitatea de a conduce țara”, a declarat Clyburn pentru CNN.

Unii democrați au susținut că vina pentru prestația slabă a președintelui este a consilierilor acestuia. Campania lui Biden a declarat însă vineri că nu a fost luată în considerare nicio remaniere a personalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
sua