Percheziții în Valea Jiului. Posibilă demitere a directorului general

Percheziții în Valea Jiului. Posibilă demitere a directorului general

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 18:21

DIICOT a făcut percheziții la Complexul Energetic Valea Jiului, fiind vizați directorul general Eusebiu Bebi Durbacă și alți angajați. Consiliul de Administrație a cerut clarificări, pentru a analiza eventuala demitere a directorului general, iar ministrul Energiei anunță că a trimis Corpul de control pentru a verifica angajările din perioada 2023-2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”La data de 03.07.2024, Ministerul Public - Direcția de Invetigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Hunedoara a efectuat acte de urmărire penală la sediile Societății Complexul Energetic Valea Jiului SA, societate cu capital integral de stat. La data de 04.07.2024, Consiliul de Administrație, întrunit în ședință la ora 09.00, a luat act de Mandatul de percheziție domiciliară nr. 75/2024, efectuat la sediul social al Societății Complexul Energetic Valea Jiului S.A. în data de 03.07.2024, precum și de celelalte activități de cercetare penală efectuate la sediul societății și care privesc persoana domnului director general Eusebiu Bebi Durbacă și alți angajați, în limita informațiilor devenite publice sau îndeobște cunoscute, în dosarul penal 120/23/P/2023”, a transmis MInisterul Energiei, într-un comunicat de presă, citat de news.ro.

VIDEO Incendiu de vegetație în California, unde temperaturile se apropie de 46 de grade Celsius. Peste 25 de mii de persoane au fost evacuate CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu de vegetație în California, unde temperaturile se apropie de 46 de grade Celsius. Peste 25 de mii de persoane au fost evacuate

Potrivit documentului citat, prin decizia CA nr. 26/04.07.2024, Consiliul de Administrație a decis emiterea unei adrese către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara cu privire la obiectul dosarului penal, calitatea procesuală a directorului general Eusebiu-Bebi Durbaca, precum și orice alte informații relevante în dosarul penal nr. 120/23/P/2023 din data de 28.06.2024, fără a se afecta caracterul nepublic al urmăririi penale, în vederea analizării de către Consiliul Administrație a motivelor de justă cauză privind revocarea/nerevocarea directorului general.

”Consiliul de Administrație a transmis DIICOT întreaga disponibilitate de colaborare cu organele de urmărire penală în scopul aflării adevărului și a tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, se mai arată în comunicat.

Om de afaceri din Capitală, reținut după ce a fost prins în flagrant de DNA cu o mită de 70.000 de de euro, bani pe care i-ar fi pretins ca să intervină pentru obținerea unui aviz destinat unui imobil turn CITEȘTE ȘI Om de afaceri din Capitală, reținut după ce a fost prins în flagrant de DNA cu o mită de 70.000 de de euro, bani pe care i-ar fi pretins ca să intervină pentru obținerea unui aviz destinat unui imobil turn

De asemenea, ministrul Sebastian Burduja a dispus trimiterea Corpului de control al ministrului Energiei pentru ”investigarea modalității în care s-au efectuat angajările în perioada 2023-2024, a modalității în care s-au efectuat pontajele angajaților, modalitatea în care se iau conediile medicale la nivelul societății, modalitatea executării ajutorului de stat reglementat prin OUG nr. 129/2023, precum și alte aspecte relevante”.

”Integritatea, transparența și respectarea legii nu sunt negociabile. Am spus permanent, inclusiv cu ocazia vizitelor de lucru în Valea Jiului, că salvarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Valea Jiului și alocarea fondurilor din bugetul statului în acest scop vin cu o mare răspundere: gestiunea cu maximă atenție și rigurozitate a acestor finanțări. Vom pune la dispoziția organelor de cercetare penală absolut toate documentele necesare și vom da tot concursul acestor proceduri. Ne dorim ca toți cei care au greșit, dacă sunt găsiți vinovați, să răspundă exemplar pentru faptele lor. Și așa va fi” a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Consilierii lui Joe Biden spun că președintele are probleme să funcționeze după ora 16:00 CITEȘTE ȘI Consilierii lui Joe Biden spun că președintele are probleme să funcționeze după ora 16:00

Ministerul Energiei anunță că va publica rezultatele controlului și va dispune, prin Adunarea Generală, măsurile de redresare care se impun.

Anterior a fost anunțat că mai multe percheziții au loc în Valea Jiului la sediul administrativ al Complexului Energetic Valea Jiului, dar și la unitățile miniere care sunt subordonate acestei companii de stat.

Mascații au descins atât la Complexul Energetic Valea Jiului cât și la minele din Valea Jiului.

Deputatul Dan Vîlceanu - urmărit penal pentru ultraj și purtare abuzivă CITEȘTE ȘI Deputatul Dan Vîlceanu - urmărit penal pentru ultraj și purtare abuzivă

Complexul Energetic Valea Jiului are director general, numit pe legea corporativă, de la sfârșitul lunii iunie pentru următoarea perioadă de patru ani, astfel că Eusebiu Durbaca a început mandatul cu o activitate ” monitorizată”.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
valea jiului