VIDEO Guvernul declanșează programul de investiții în infrastructura medicală

VIDEO Guvernul declanșează programul de investiții în infrastructura medicală
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 16:50

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că a fost aprobată demararea programului de investiții în infrastructura medicală, în valoare de 13,25 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"O altă hotărâre de Guvern de astăzi declanșează programul de investiții în infrastructura medicală, în valoare de 13,25 miliarde de lei. Un program, vă readuc aminte, aprobat tot în ședință de Guvern la sfârșitul lunii martie. Astăzi însă, prin noua hotărâre de Guvern, au fost stabilite modalitățile de lansare a ghidurilor de finanțare și de depunere a cererilor, derularea proceselor de evaluare, selecția proiectelor, implementarea și monitorizarea acestor proiecte. Sunt detalii tehnice și proceduri care vin în întâmpinarea comunităților locale, a unităților sanitare publice și parteneriatelor între autoritățile și instituțiile publice locale care solicită finanțări din acest program", a spus Constantin într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

DECIZIE Liliana Anghel primește un nou mandat de 6 luni ca secretar general al Ministerului Finanțelor CITEȘTE ȘI DECIZIE Liliana Anghel primește un nou mandat de 6 luni ca secretar general al Ministerului Finanțelor

El a menționat că acest program se va derula până în anul 2030, iar cu ajutorul lui vor fi realizate noi spitale orășenești, municipale și municipale de urgență, vor fi dotate unități medicale, vor fi derulate lucrări de modernizare și de reabilitare a unităților sanitare, lucrări de conectare la clădiri existente și dotarea pentru digitalizarea și tranziția la energie verde a acestei infrastructuri imobiliare din domeniul medical, scrie Agerpres.

"Valoarea maximă ce va putea fi alocată prin acest program este după cum urmează: 2 miliarde de lei pentru spitale județene, spitale de urgență, spitale cu monospecialitate, 350,5 milioane lei pentru spitale municipale și spitale municipale de urgență și 250 de milioane de lei pentru spitale orășenești. Finanțarea programului va fi asigurată din fonduri naționale și din fonduri externe, inclusiv prin programul operațional pentru sănătate și prin PNRR", a adăugat Constantin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
infrastructura medicală