China înregistrează cea mai caldă lună august după 1961

China înregistrează cea mai caldă lună august după 1961
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

China a înregistrat în acest an cea mai caldă lună august după 1961, a anunțat serviciul național de meteorologie, citat de AFP.

"În august, China a cunoscut temperaturi ridicate, prelungite și extreme", a declarat serviciul meteorologic. Acesta a adăugat că "temperatura medie națională a fost cea mai ridicată pentru aceeași perioadă după 1961".

Urmărește-ne și pe Google News
România, codașă în UE la creșterea economică și rata de ocupare în trimestrul al doilea CITEȘTE ȘI România, codașă în UE la creșterea economică și rata de ocupare în trimestrul al doilea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Temperatura medie pe întreg teritoriul țării a atins în luna august 22,96 grade Celsius, cu 1,5 grade Celsius peste valoarea înregistrată în aceeași perioadă într-un an normal, a transmis presei serviciul meteorologic, scrie Agerpres.

"Regiunile nordice s-au confruntat cu furtuni frecvente și extrem de distructive, în timp ce valuri de căldură pe scară largă au persistat în regiunile de schi", a declarat Jia Xialolong, director adjunct al Centrului național pentru climă.

O mare parte a emisferei nordice, din Europa până în Asia, a fost afectată în ultimele săptămâni de valuri de căldură deosebit de intense.

Climatologii au preconizat deja că 2024 va fi cel mai cald an înregistrat vreodată pe Pământ, ca urmare a încălzirii globale.

China este cel mai mare emițător din lume, în valoare absolută, de gaze cu efect de seră, care contribuie la această schimbare climatică. Țara a promis că va înregistra un vârf al emisiilor până în 2030 și că va atinge neutralitatea carbonului până în 2060.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
meteorologie