Marea Britanie va trimite Ucrainei 650 de rachete pentru apărare antiaeriană

Marea Britanie va trimite Ucrainei 650 de rachete pentru apărare antiaeriană
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Guvernul britanic a anunțat că va furniza Ucrainei 650 de rachete ușoare multirol, în valoare de 162 de milioane de lire sterline (213,13 milioane de dolari), pentru a ajuta la protejarea țării de dronele și bombardamentele rusești, relatează Reuters.

Rusia a declanșat săptămâna trecută cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului la scară largă, la începutul anului 2022. Ucraina a făcut solicitări repetate pentru mai mult sprijin de apărare aeriană pentru a se apăra de atacurile cu rachete și drone.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Peste 500 de magazine care comercializează produse congelate, inclusiv înghețată, verificate de ANPC. Au fost date amenzi de peste 2,5 milioane de lei CITEȘTE ȘI FOTO Peste 500 de magazine care comercializează produse congelate, inclusiv înghețată, verificate de ANPC. Au fost date amenzi de peste 2,5 milioane de lei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noua livrare de rachete a fost anunțată în timp ce ministrul britanic al apărării, John Healey, participă la o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, o coaliție ad-hoc formată din aproximativ 50 de țări, care se reunește la baza aeriană americană Ramstein din Germania, scrie News.ro.

Ministerul Apărării de la Londra spune că, în conformitate cu angajamentul noului guvern de a accelera livrările de ajutor către Ucraina, primul lot de rachete anunțat vineri ar trebui să ajungă la destinație până la sfârșitul anului.

„Acest nou angajament va da un impuls important apărării aeriene a Ucrainei”, a spus Healey citat într-un comunicat.

Rachetele fabricate de Thales au o rază de acțiune de peste 6 kilometri și pot fi lansate de pe o varietate de platforme terestre, maritime și aeriene.

Lunea trecută, Rusia a lansat peste 200 de rachete și drone asupra Ucrainei, omorând șapte persoane și lovind instalații energetice din întreaga țară în ceea ce Kievul a numit atacul „cel mai amplu” din acest război.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
rachete