Nou record al persoanelor în vârstă din Japonia

Nou record al persoanelor în vârstă din Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 11:19

Aproximativ 36,25 milioane de japonezi au 65 de ani sau mai mult în 2024, reprezentând 29,3% din populație, un nou record, potrivit celor mai recente date publicate luni, 16 septembrie, de Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor, transmite Le Figaro.

Cu un procent atât de ridicat, Japonia se află în fruntea unei liste de 200 de țări și regiuni, urmată de insula franceză Martinica (25,3% din populație), Puerto Rico (24,7%) și Italia (24,6%), a precizat ministerul.

Urmărește-ne și pe Google News
Poliția atrage atenția asupra fraudelor cu investiții care folosesc nume ale unor companii mari și de încredere. Care sunt programele care nu trebuie instalate CITEȘTE ȘI Poliția atrage atenția asupra fraudelor cu investiții care folosesc nume ale unor companii mari și de încredere. Care sunt programele care nu trebuie instalate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În 2023, populația Japoniei a scăzut cu 595.000 de persoane față de 2022, ajungând la 124 de milioane, potrivit noilor cifre, scrie G4Media.ro.

Criza demografică are un impact major: creșterea numărului de persoane în vârstă duce la creșterea costurilor medicale și sociale, precum și la o reducere a forței de muncă care contribuie la sistem.

Un alt record: 9,14 milioane de persoane în vârstă lucrau în 2023, adică 13,5% din total. Acestea reprezentau una din șapte persoane din populația activă.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
batrani