Senatul a adoptat tacit majorarea anuală a cotei de contribuție la Pilonul II cu 1% pe an

Senatul a adoptat tacit majorarea anuală a cotei de contribuție la Pilonul II cu 1% pe an
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 09:09

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari USR care prevede majorarea progresivă anuală cu 1% a cotei de contribuție la Pilonul II.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 2 septembrie, a fost citită de vicepreședintele Senatului Virgil Guran, care a condus ședința plenului, scrie Adevărul.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministerul Finanțelor: Ajutor de stat de maximum 644,55 milioane lei pentru companiile Grupului Renault CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor: Ajutor de stat de maximum 644,55 milioane lei pentru companiile Grupului Renault
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Începând cu data publicării prezentei legi in Monitorul Oficial al României, cota de contribuție la fondul de pensii se majorează anual cu 1%, începând cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, până la atingerea unui procentaj de 10%”, prevede nota.

Potrivit expunerii de motive, creșterea cotei de contribuție la Pilonul II ar facilita „o tranziție adecvată și sustenabilă” spre o cotă de 10%, astfel încât „să nu existe un șoc economic în această tranziție la Pilonul II în schema de pensii națională”.

„Sistemul de pensii din Pilonul II ar trebui privit ca o investiție care crește cheltuielile publice pe termen scurt, dar va deveni mai ieftină pe termen lung, având, de asemenea, un impact pozitiv semnificativ asupra nivelului de venit al populației ajunse la vârsta de pensionare și asigurându-le un trai decent, ușurând sarcina statului care se va confrunta cu populație tot mai în vârstă”, se menționează în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul 2
senat